Bezlepkové punčové rezy

Bezlepkové punčové rezy sú vynikajúcim a osviežujúcim sladkým pokrmom, ktorý neobsahuje žiadne lepkové látky, ako sú tradičné pšeničné múky. Tu nájdete recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo mandľovej)
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g masla, nakrájaného na malé kostičky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička bezlepkového prášku na pečenie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 100 g džemu (napríklad malinového alebo citrónového)
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru (na ozdobenie)
  • čerstvé ovocie (napríklad maliny, plátky citróna) na dekoráciu

 

Bezlepkové punčové rezy

Pokyny:

  1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie tým, že ho vymastíte a vysypete.
  2. Do veľkej misy vložte bezlepkovú múku, práškový cukor a prášok na pečenie a dôkladne ich zmiešajte.
  3. Pridajte malé kocky masla a pomocou prstov alebo mixéra na nízkej rýchlosti spracujte zmes tak, aby vznikla hrubá drobivá konzistencia.
  4. Po pridaní vajec, vanilkového extraktu, citrónovej šťavy a kôry dôkladne zamiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  5. Cesto prelejte do pripraveného plechu a pečte 25-30 minút, kým cesto nezíska zlatistú farbu.
  6. Až sa dezert vychladí, presuňte ho na stredne veľký tanier.
  7. Na vychladenom dezert natrieť rovnomerne džem.
  8. Vyšľahajte šľahačku s práškovým cukrom a rovnomerne ju rozotrite na vrch dezertu.
  9. Ozdobte čerstvým ovocím a nechajte dezert chladnúť v chladničke aspoň 1 hodinu pred podávaním.

Teraz si môžete vychutnať svoje bezlepkové punčové rezy. Prajeme vám príjemné pochutnávanie!

 

Ako pripraviť ryžu?

Ako pripraviť ryžu?

Čítať viac »

Hľadáte skvelý recept na dezert?

Ak hľadáte fantastický recept na sladkosť, ktorý nadchne nielen bezlepkových jedákov, ale aj každého milovníka dezertov, bezlepkové punčové rezy sú vynikajúcou voľbou! Tieto hebké a šťavnaté rezy sú skvele ochutené a výborne sa hodia na oslavy alebo len tak na nedeľné popoludnie. Nasledujúce riadky vám poskytnú všetko, čo potrebujete vedieť o príprave tohto fantastického dezertu.

Ingrediencie

Na výrobu bezlepkových punčových rezov budete potrebovať:
– 200 g bezlepkovej múky
– 150 g trstinového cukru
– 4 vajcia
– 100 g masla
– 1 balenie prášku na pečenie
– 200 ml mlieka
– 100 ml ovocného punču (najvhodnejší je jablkový)
– 100 g kvalitnej čokolády na polevu

Postup na Prípravu Bezlepkových Punčových Rezov

1. Na začiatok si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech pokrytý papierom na pečenie, aby sa rezy neprilepili.
2. V jednej miske šľahajte vajcia s cukrom, až kým sa nevytvorí pena. Potom pridajte roztopené maslo a dobre premiešajte.
3. V inej nádobe zmiešajte bezlepkovú múku s práškom na pečenie a postupne ju pridávajte do zmesi vajec. Následne za stáleho miešania pridajte mlieko a ovocný punč. Všetky ingrediencie dobre spojte.
4. Cesto vylejte do pripraveného plechu a pečte 25-30 minút. Po upečení ho nechajte vychladnúť a polejte roztopenou čokoládou.

Záver: Užite si svoj Dezert!

Bezlepkové punčové rezy sú lahodným dezertom, ktorý určite očarí vás aj vašich blízkych. Inšpirujte sa a užite si každé sústo bez pocitu viny. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bezlepkové punčové rezy je skvelý! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Mám pár priateľov, ktorí nemôžu lepok a toto bude pre nich ideálne. Určite to pripraviť aj na oslavu, všetci budú nadšení!

  2. JankaM píše:

    Mám veľmi rada dezerty a tento vyzerá jednoducho fantasticky! Bezlepkové punčové rezy určite potešia aj moju rodinu. Rada by som sa s nimi podelila o tento recept. Myslím, že sa stane hitom našich nedeľných obedov.

  3. PeťoS píše:

    Bezlepkové punčové rezy sú presne to, čo hľadám! Vždy som sa bál, že bez lepku nie je sladké. Ale po prečítaní tvojho článku som si istý, že to bude chutné a zdravé. Určite vyskúšam a dám vedieť ako sa podarili!

  4. SlnečnýZajko píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Rada varím a milujem dezerty. Myslím si, že bezlepkové punčové rezy by mohli byť mojim novým obľúbeným dezertom. Ďakujem za zdieľanie tejto lahôdky! Teším sa na skúsenosti.

  5. Kámo2 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na svoju párty! Bezlepkové punčové rezy sú skvelou voľbou pre všetkých hostí. Viem, že niektorí z nich majú diétne obmedzenia a chcem ich prekvapiť chutným dezertom. Musím to rýchlo vyskúšať!

  6. Bublinka99 píše:

    Som nadšená z tohto receptu! Bezlepkové punčové rezy vyzerajú tak lákavo a zrejme sú aj veľmi jednoduché na prípravu. Vždy som si myslela, že bezlepok znamená menej chuti, ale tento recept ma presvedčil o opaku!

  7. RadoslavX píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo si poviem po upečení týchto rezov! Veľmi ma zaujal spôsob prípravy a ingrediencie sú dostupné vo väčšine obchodov. Nezabudnem pridať aj čerstvé ovocie na ozdobenie – bude to dokonalé!

  8. 'CukrovýKlub' píše:

    ‚Skvelé!‘ je len slabé slovo pre tieto bezlepkové punčové rezy! Vyzerajú výborne a určite potešia aj tých najnáročnejších stravníkov. Urobím ich zajtra na návštevu k babičke; verím, že ich všetci ocenia!

  9. 'Mačka456' píše:

    ‚Vynikajúce!‘ – to je jediné slovo, ktoré mi napadá pri pohľade na tieto rezance! Mám rád všetky sladkosti a toto vyzerá ako perfektný recept do mojej zbierky. Už teraz mám chuť si ich pripraviť s rodinou.

  10. 'Panda81' píše:

    ‚Nedokážem uveriť tomu ako jednoducho sa pripravujú!‘ Tieto bezlepkové punčové rezy sú presne tým dezertom, ktorý by mal mať každý doma. Oslavujeme narodeniny mojej sestry čoskoro a plánujem ich spraviť práve podľa vášho receptu!