Tu je recept na zltkové rezy podľa Katky Brychtovej:
Suroviny:
- assistant6 vajec
- 200 g cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 250 ml mlieka
- 150 g masla
Žĺtkové rezy Katky Brychtovej
Postup:
- V miske rozšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nezískate svetlú a penistú zmes.
- Pridajte múku, kypriaci prášok do pečiva a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
- Vymastite a vysypte plech maslom a múkou. Následne nalejte pripravené cesto na plech a pomocou lyžice ho rovnomerne rozotrite.
- Plech vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 20-25 minút, kým rezy nezačnú zvonku zlatieť.
- recept po slovensky
- Po upečení nechajte rezy vychladnúť. Potom ich nakrájajte na žiadané veľkosti a podávajte.
Dúfam, že vám tieto zltkové rezy budú chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.