Tu je recept na zltkové rezy podľa Katky Brychtovej:

Suroviny:

  • assistant6 vajec
  • 200 g cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 ml mlieka
  • 150 g masla

 

Žĺtkové rezy Katky Brychtovej

Postup:

  1. V miske rozšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nezískate svetlú a penistú zmes.
  2. Pridajte múku, kypriaci prášok do pečiva a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  3. Vymastite a vysypte plech maslom a múkou. Následne nalejte pripravené cesto na plech a pomocou lyžice ho rovnomerne rozotrite.
  4. Plech vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 20-25 minút, kým rezy nezačnú zvonku zlatieť.
  5. recept po slovensky
  6. Po upečení nechajte rezy vychladnúť. Potom ich nakrájajte na žiadané veľkosti a podávajte.

Dúfam, že vám tieto zltkové rezy budú chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *