Bezlepkový cuketový nákyp

Zde je recept na bezlepkový cuketový nákyp:

Suroviny:

  • 2 středně velké cukety
  • 4 vejce
  • 1/2 šálku mléka (lze použít rastlinné mlieko)
  • 1/2 šálku bezlepkového moučného mixu
  • 100 g strouhaného sýra (mozzarella, cheddar nebo vaše oblíbená volba)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej nebo máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C a připravte si pekáček nebo zapékací formu. Vymažte ji olivovým olejem nebo máslem.
  2. Omyjte cukety a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
  3. V míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko a bezlepkový moučný mix. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
  4. Přidejte nastrouhané cukety do směsi a promíchejte dohromady.
  5. Přidejte strouhaný sýr a opepřete a osolte podle chuti. Promíchejte všechny ingredience dohromady.
  6. Nalijte směs cuket a vaječného mixu do připravené formy.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 35-40 minut, nebo dokud nákyp nezhnědne a nezíská pevnou konzistenci.
  8. Nechte nákyp vychladnout a podávejte teplý.

Tento bezlepkový cuketový nákyp je výborný jako lehký oběd nebo večeře. Můžete ho podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k masu či rybám. Dobrou chuť!

 

Druhé jedlo: 

 

Tu je jednoduchý recept na bezlepkový cuketový nákyp po slovensky:

Suroviny:

  • 3 stredné cukety
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky bezlepkovej múky (napríklad ryžová alebo kukuričná múka)
  • 1/2 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 1/2 šálky strúhaného tvrdého syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkový cuketový nákyp

Postup:

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Potom cukety umyte a ošúpte. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle.
  2. V veľkej miske rozmiešajte vajcia a postupne pridávajte bezlepkovú múku a mlieko. Dobre premiešajte, aby neboli žiadne hrudky.
  3. Pridajte nastrúhané cukety, strúhaný syr a petržlenovú vňať. Premiešajte a osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Nasypte zmes do premasteného pekáča a vyrovnajte povrch.
  5. Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, alebo kým nákyp nezhnedne a nevyschne.

Hotový bezlepkový cuketový nákyp je výborný ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu alebo zelenine. Podávajte ho teplé a vychutnajte si ho!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kika23 píše:

    Tento recept na bezlepkový cuketový nákyp je skvelý! Už som ho vyskúšala a celá rodina si ho zamilovala. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa dá pripraviť aj na víkend. Odporúčam pridať trošku cesnaku pre väčšiu chuť!

  2. PeťoM píše:

    Wow, aký super recept! Bezlepkový cuketový nákyp vyzerá veľmi chutne a je skvelou voľbou pre každého, kto chce niečo zdravé. Určite ho vyskúšam na nedeľný obed. Dúfam, že sa mi podarí taký krásny ako na obrázku!

  3. ZuzkaL píše:

    Tento bezlepkový nákyp je úžasný! Cuketu mám rada a v kombinácii so syrom je to dokonalosť. Ďakujem za recept, určite ho pripravím častejšie. Môže byť aj výbornou večerou s rodinou. Odporúčam všetkým!

  4. Snílek99 píše:

    Fantastický recept! Bezlepkový cuketový nákyp znie veľmi lákavo a jednoducho sa pripravuje. Teším sa, ako prekvapím hostí týmto jedlom. Mám rád kombináciu syra a zeleniny, takže to bude určite hit!

  5. Marta123 píše:

    Tento recept ma nadchol! Bezlepkové jedlá sú super, a tento nákyp vyzerá veľmi chutne. Už sa teším, keď ho vyskúšam pripraviť cez víkend. Určite prídem s nejakými vlastnými vylepšeniami!

  6. RoboKuchár píše:

    Bezlepkový cuketový nákyp? To znie úžasne! Myslím si, že sa stane jedným z mojich obľúbených jedál. Určite skúsim pridať aj iné bylinky do zmesi pre ešte lepšiu chuť.

  7. Kvetinka88 píše:

    ‘Nákyp zo zdravých surovín? Áno prosím!’ Tento recept ma zaujal svojou jednoduchosťou a lákavým vzhľadom. Už plánujem jeho prípravu na oslavu narodenín mojej sestry!

  8. -Jano- píše:

    ‘Bezlepkové varenie je výzva!’ Ale tento cuketový nákyp vyzerá tak jednoducho! Rád experimentujem s novými receptami a tento je ideálny na oživenie mojej kuchyne.

  9. #LáskaKuchyňa# píše:

    ‘Cuketová lahôdka!’ Neviem sa dočkať toho úžasného pokrmu! Verím, že bude chutiť celej rodine tak ako mne sa už teraz páči ten nápad pripraviť ju s petržlenovou vňaťou.

  10. !Viki! píše:

    ‘Recepty so zeleninou sú moje obľúbené!’ Tento bezlepkový cuketový nákyp určite zaradím do svojho menu na týždeň. Môžem si byť istá, že všetci budú nadšení jeho lahodnou chuťou!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *