Na pečené bravčové mäso podľa našich tradičných receptov budeme potrebovať:
– 1 kg bravčového mäsa (plece, stehno alebo chrbát)
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ
– mleté čierne korenie
– sladká paprika
– mletá rasca
– olej
– trošku vody
Recepty na pečené bravčové mäso
Postup:
1. Mäso najprv umyjeme pod tečúcou vodou a následne osušíme pomocou papierových utierok. Potom ho ochutíme soľou a mletým čiernym korením, ako aj rascou a následne prudko opečieme na rozpálenom oleji, až kým nezíska zlatistú farbu z oboch strán.
2. Cibuľu nakrájame na jemné kolieska, cesnak rozkrájame na plátky, a do pekáča dáme najskôr cibuľu a cesnak. Na túto zmes položíme orestované mäso, posypeme sladkou paprikou a dolievame trocha vody.
3. Potom pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne hodinu a pol, pričom podľa potreby pridávame do pekáča vodu.
4. Hotové pečené bravčové mäso servírujeme s prílohou podľa vlastného uváženia. Prajeme dobrú chuť!