Bravčové mäso - Pečené recepty

Na bravčové maso pečené po našom sme potrebovali:

– 1 kg bravčového mäsa (plece, stehno alebo chrbát)
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ
– mleté čierne korenie
– sladká paprika
– mletý rasca
– olej
– trocha vody

 

Bravčové mäso – Pečené recepty

Postup:
1. Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynským papierom. Následne ho osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a rascom a orestujeme na horúcom oleji dozlatista z oboch strán.
2. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, cesnak na plátky a do pekáča vložíme cibuľu a cesnak. Orestované mäso položíme na cibuľu a cesnak, posypeme ho sladkou paprikou a pridáme trochu vody.
3. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi hodinu a pol, prípadne podľa potreby pridávame vodu do pekáča.
4. Hotové bravčové maso pečené podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *