Bravčové pečene v celku

Bravčové pečené v celku je jedno z najobľúbenejších jedál na našich rodinných oslavách a sviatkoch. Táto jednoduchá a chutná pochúťka sa pripravuje z celého bravčového mäsa, ktoré sa postupne pečie a krájajú sa na šťavnaté plátky. Príprava tohto jedla síce trvá dlhší čas, ale výsledok stojí za to.

Na prípravu bravčového mäsa v celku budete potrebovať:

– 1 až 2 kg bravčového mäsa (plece, karé alebo stehno)
– soľ, korenie, cesnak, majoránka
– olej

 

Bravčové pečene v celku

Postup prípravy:

1. Bravčové mäso dôkladne osolíme, okoreníme a premasírujeme s mletým cesnakom a majoránkou. Následne necháme odstáť v chladničke aspoň na 2 hodiny, ideálne však cez noc.

2. Po odležaní mäso premiešame s olejom a uložíme do pekáča. Zakryjeme a necháme stáť na miestnosti, kým sa mäso zohreje na izbovú teplotu.

3. Pečieme mäso v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 2 až 3 hodiny, pravidelne ho polievame šťavou zo dna pekáča. Akonáhle je mäso pečené, necháme ho ešte pár minút odstát v rúre.

4. Hotové mäso vyberieme z rúry a necháme odstát na kuchynskej doske. Pred podávaním ho nakrájame na plátky a podávame s dusenou zeleninou, zemiakovým šalátom alebo plackami.

Takto pripravené bravčové mäso v celku je skvelou voľbou pre rodinné oslavy, večerné grilovanie alebo akúkoľvek inú príležitosť. Chutná výborne a určite poteší všetkých gurmánov. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *