Bruselskú bagetu boulevard môžete pripraviť nasledovne:
Ingrediencie:
– 1 francúzska bageta
– 150 g surového šunky
– 100 g svej párky
– 100 g ementálu
– 2 paradajky
– 1 cibuľa
– 2 vajíčka
– 50 g masla
– soľ, korenie
– čerstvý petržlen na ozdobenie
Bruselská bageta boulevard
Postup:
1. Najprv si pripravíme zmes na plnku bagety. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju dozlatista.
2. Pridáme surovú šunku a nakrájané párky. Orestujeme asi 5 minút.
3. Do zmesi pridáme nakrájané paradajky a osolíme, okoreníme podľa chuti. Premiešame a varíme ešte 5 minút.
4. Potom rozšľaháme vajíčka a pridáme ich do zmesi. Za stáleho miešania varíme, kým vajcia nezhustnú.
5. Hotovú zmes necháme vychladnúť. Po ochladení primiešame strúhaný ementál.
6. Bagetu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme stred. Do vydlabaného stred pridáme pripravenú zmes a dáme bagetu do vyhriatej rúry na 10 minút.
7. Po upečení bagetu ozdobíme nasekaným petržlenom a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!