Bruselskú bagetu boulevard môžete zhotoviť takto:
Ingrediencie:
– 1 francúzska bageta
– 150 g surovej šunky
– 100 g špeku
– 100 g ementálu
– 2 paradajky
– 1 cibuľa
– 2 vajcia
– 50 g masla
– soľ, korenie
– čerstvý petržlen na ozdobu
Bruselská bageta boulevard
Postup:
1. Na začiatok pripravíme zmes na plnku bagety. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju do zlatistej farby.
2. Potom prikladáme surovú šunku a nakrájaný špek. Restujeme asi 5 minút.
3. Po chvíli do zmesi pridáme na kocky nakrájané paradajky a dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie. Dobre premiešame a varíme ešte 5 minút.
4. Následne rozšľaháme vajcia a pridáme ich do pripravenej zmesi. Za neustáleho miešania varíme, kým vajcia nezačnú hustnúť.
5. Po ukončení varenia necháme zmes vychladnúť. Keď je chladná, priradíme k nej strúhaný ementál.
6. Bagetu podéľne otvoríme a vydlabeme vnútro. Do vytvorenej dutiny vložíme pripravenú zmes a umiestnime bagetu do predhriatej rúry na 10 minút.
7. Po upečení bagetu posypeme nasekaným petržlenom a môžeme ju servírovať.
Prajem dobrú chuť!