Tu je návod na brusnicovú omáčku, ktorá sa výborne hodí k panenke:
Suroviny:
- 1 šálka čerstvých brusníc
- ½ šálky vody
- ¼ šálky cukru
- ½ šálky červeného vína
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- štipka soli
Brusnicová omáčka k panenke
Postup:
- Opláchnite brusnice pod tečúcou vodou a odložte ich nabok.
- V širšom hrnci spojte vodu, cukor, červené víno, citrónovú šťavu a soľ. Priveďte do varu na stredne vysokom plameni.
- Do hrnca pridajte čerstvé brusnice a varte ich asi 5 minút, kým nezačnú praskať.
- Skombinujte kukuričný škrob s 2 polievkovými lyžicami studenej vody a vmiešajte do hrnca s brusnicami. Pokračujte vo varení omáčky ešte približne 2 minúty, alebo kým sa nezahustí.
- Ochutnajte omáčku a v prípade potreby pridajte spolu s cukrom alebo citrónovou šťavou podľa vlastného vkusu.
- Nechajte omáčku vychladnúť a potom ju môžete servírovať k grilovanej panenke.
Prajem dobrú chuť!