Tu máte recept na brusnicovú omáčku, ktorá sa skvele hodí k panenke:
Suroviny:
- 1 šálka čerstvých brusníc
- ½ šálky vody
- ¼ šálky cukru
- ½ šálky červeného vína
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- štipka soli
Brusnicová omáčka k panenke
Postup:
- Brusnice opláchnite pod tečúcou vodou a dajte bokom.
- Vo väčšom hrnci zmiešajte vodu, cukor, červené víno, citrónovú šťavu a soľ. Priveďte k varu na strednom plameni.
- Pridajte čerstvé brusnice do hrnca a varte ich asi 5 minút, kým nezačnú praskať.
- Zmiešajte kukuričný škrob so 2 lyžicami studenej vody a pridajte do hrnca s brusnicami. Varte omáčku ešte asi 2 minúty, alebo kým sa nezhustí.
- Ochutnajte omáčku a prípadne pridajte cukor alebo citrónovú šťavu podľa svojej chuti.
- Omáčku nechajte vychladnúť a potom môžete podávať ku grilovanej panenke.
Dobrú chuť!