Brusnicová omáčka k panenke

Tu máte recept na brusnicovú omáčku, ktorá sa skvele hodí k panenke:

Suroviny:

  • 1 šálka čerstvých brusníc
  • ½ šálky vody
  • ¼ šálky cukru
  • ½ šálky červeného vína
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • štipka soli

 

Brusnicová omáčka k panenke

Postup:

  1. Brusnice opláchnite pod tečúcou vodou a dajte bokom.
  2. Vo väčšom hrnci zmiešajte vodu, cukor, červené víno, citrónovú šťavu a soľ. Priveďte k varu na strednom plameni.
  3. Pridajte čerstvé brusnice do hrnca a varte ich asi 5 minút, kým nezačnú praskať.
  4. Zmiešajte kukuričný škrob so 2 lyžicami studenej vody a pridajte do hrnca s brusnicami. Varte omáčku ešte asi 2 minúty, alebo kým sa nezhustí.
  5. Ochutnajte omáčku a prípadne pridajte cukor alebo citrónovú šťavu podľa svojej chuti.
  6. Omáčku nechajte vychladnúť a potom môžete podávať ku grilovanej panenke.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *