Tu je recept na medovníky po slovensky:

Suroviny:

  • 300 g medu
  • 200 g hnedého cukru
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého hrebíčka
  • Štipka soli
  • Cukorový prášok na posypanie

 

Najlepši recept na medovníky

Postup:

  1. V hrnci zohrejte med, hnedý cukor a maslo, kým sa zložky nespoja a maslo sa nerozpustí. Nechajte zmes vychladnúť.
  2. V veľkej miske vyšľahajte vajcia a vanilkový cukor. Pridajte vychladnutú medovú zmes a dôkladne premiešajte.
  3. V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, mletý hrebíček a soľ.
  4. Postupne pridávajte suché ingrediencie do medovej zmesi a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
  5. Cesto zakryte potravinárskou fóliou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň hodinu.
  6. Po tom, čo cesto odpočívalo, zohrejte rúru na 180°C.
  7. Rozvaľkajte cesto na ľahko múkou pomúčenej ploche a použite vykrajovátko na medovníky na vytvorenie želaných tvarov.
  8. Usporiadajte vykrojené medovníky na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pečte medovníky v predhriatej rúre 10-12 minút alebo kým nezískajú ľahko zlatohnedú farbu.
  10. Vyberte medovníky z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť. Potom ich môžete posypať cukorovým práškom.

Prajem vám dobrú chuť a nech vám tieto skvelé medovníky ožiaria sviatky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *