Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou. Kuracie stehná na kyslej kapuste tradičné nedeľné jedlo našej rodiny. Pochutnajú si na ňom moje deti a tak isto aj manžel.

Zdravá a chutná pochúťka ktorú ja osobne milujem. A vám ju vrelo odporúčam. Toto jedlo je dobré na nedeľný obed ale aj na slávnosti alebo nejaké tie hostiny.

 

Čo budeme potrebovať na prípravu:

  • kuracie stehná
  • kyslú kapustu
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ
  • červená paprika
  • čierne korenie
  • gyros korenie
  • sladkú smotanu

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

  1. Pripravíme si kuracie stehná, ktoré umyjeme a môžeme ich aj očistiť vákuovo balené mäsa vraj nieje potrebne umývať. Nakoľko boli už očistené v spracovateľskom závode a hneď zabalené do hygienického vákouového obalu.
  2. Na masti lebo oleji si spražíme na jemno posekanú cibuľku. Cibuľku spravíme do mäkka keďže do nej následne dáme aj kyslú kapustu. Takúto kapustu opražíme tak aby chytila farbu a pridáme do nej pretlačený cesnak a na vrch trocha červenej sladkej papriky.
  3. Celú kapustu dáme do zapekacej misy. Na vrch kyslej kapusty dáme naše kuracie stehná ktoré sme z oboch strán osolili, okorenili čierny korením a sladkou paprikou. A na koniec posypeme gyros korení ale môžete použiť aj korenie pečené kurva alebo trocha grilovacieho korenia.
  4. Mäsko a kyslu kapustu polejeme sladkou smotanou niekto má rád aj kyslú. Je to na vašom zvážení.
  5. Dáme to piecť na 180 stupňov po dobu 50 až 60 minút. Pečieme to prikryté a 1minút pred dopečením môžeme jedlo odkryť aby sa nám kuracie stehná kysla kapusta trocha pripiekla ak to máte radi.
  6. Avšak ak tak spravíte tak dajte somatnu neskôr. Aby vám počas pripekania nezhorela.

 

Takže dobrú chuť vám prajem. Pevne verím že si vaša rodina zamiluje tento recept. Tak ešte raz dobrú chuť vám prajem. Ak potrebujete presnejší postup ako na to tak odporúčam tento video návod v Slovensko jazyku:

 

VsetkyRecepty.sk: Novozámocké pečené kurča

 

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Smotanu nám treba používať. Netreba zanevrieť na mliečne výrobky, keď sú také dobré.
A hlavne je to lokálny produkt, takže viete s istotou čo konzumulejte. Že to nebude len nejaý prašok s chémiou, ale naše tradičné a poctivé.

Dobrú chuť priatelia a varte aj naďalej.

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou sú lahodné a chutné jedlo, ktoré sa hodí na rôzne príležitosti. Nižšie je podrobný postup, ako si túto pochúťku pripraviť:

Potrebné ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej červenej papriky
  • 1 lyžička gyros korenia
  • 200 ml sladkej smotany
Postup:
  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opražte nakrájanú cibuľu, až kým nebude mäkká.
  3. Do opraženej cibule pridajte kyslú kapustu a pretlačený cesnak. Smažte spolu, až kým kapusta nezmení farbu a dobý do seba chuť.
  4. V zapekacej miske vytvorte posteľ z kyslej kapusty a na ňu položte kuracie stehná. Osolte a okoreňte ich čiernym korením, sladkou paprikou a gyros korením.
  5. Prelejte všetko smotanou a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 až 60 minút. Počas pečenia zakryte pokrievkou a na konci môžete jedlo odkryť, aby sa kuracie stehná a kyslá kapusta ľahko zarumelila.
  6. Ak chcete ešte pikantnejšiu chuť, môžete pridať trochu korenia pečeného kuracieho alebo grilovacieho korenia.
  7. Jedlo podávajte teplé a ozdobte ho čerstvou bylinkou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť pri príprave a vychutnávajte si tento lahodný recept!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *