Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou

Tak dnes som si pre vás pripravil chutný a výživný recept a to najme pre gurmánov. Sami uvidíte, že si veľmi pochutíte vy a taktiež aj celá vaša rodina. Moje deti milujú tento recept.
Na tieto špecle s maletým mäsom a krémovou omáčkou budeme potrebovať:

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

Tento recept na špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou je jednoduchý, no vynikajúco chutný. Tu je, ako si ho pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 500 g špecle
  • 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové, alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme špecle. Môžete použiť buď pripravené špecle, alebo ich môžete vyrobiť sami pomocou špeclovej dosky.
  2. V hrnci rozohrejte vodu a pridajte trochu soli. Keď voda zovrie, pridajte špecle a varíme podľa návodu na obale, až kým sa nezačnú vyvařovať na povrchu. Potom ich sceďte a odložte na stranu.
  3. V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu, až kým nie je mäkká a sklovitá.
  4. Pridajte mleté mäso do panvice a opečte ho, kým nie je dobre prepečené.
  5. Pridajte cesnak do panvice a ďalej smažte približne 1 minútu, až kým cesnak nezačne voňať.
  6. Pridajte smotanu na varenie a vývar do panvice a nechajte omáčku povariť. Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.
  7. Kým sa omáčka varí, pridajte špecle do panvice a premiešajte ich s omáčkou, aby sa všetko dobre prepojilo.
  8. Keď sú špecle dobre zahriate a omáčka sa zahustí, môžete jedlo servírovať. Podávajte ho s nasekaným petržlenom na ozdobu.

Dúfam, že sa budete na tento recept tešiť a bude vám chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *