Tak dnes som si pre vás pripravil chutný a výživný recept a to najme pre gurmánov. Sami uvidíte, že si veľmi pochutíte vy a taktiež aj celá vaša rodina. Moje deti milujú tento recept.
Na tieto špecle s maletým mäsom a krémovou omáčkou budeme potrebovať:
Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou
Tento recept na špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou je jednoduchý, no vynikajúco chutný. Tu je, ako si ho pripraviť:
Potrebné suroviny:
- 500 g špecle
- 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové, alebo zmes oboch)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
- 2 polievkové lyžice masla
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Na začiatok si pripravíme špecle. Môžete použiť buď pripravené špecle, alebo ich môžete vyrobiť sami pomocou špeclovej dosky.
- V hrnci rozohrejte vodu a pridajte trochu soli. Keď voda zovrie, pridajte špecle a varíme podľa návodu na obale, až kým sa nezačnú vyvařovať na povrchu. Potom ich sceďte a odložte na stranu.
- V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu, až kým nie je mäkká a sklovitá.
- Pridajte mleté mäso do panvice a opečte ho, kým nie je dobre prepečené.
- Pridajte cesnak do panvice a ďalej smažte približne 1 minútu, až kým cesnak nezačne voňať.
- Pridajte smotanu na varenie a vývar do panvice a nechajte omáčku povariť. Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.
- Kým sa omáčka varí, pridajte špecle do panvice a premiešajte ich s omáčkou, aby sa všetko dobre prepojilo.
- Keď sú špecle dobre zahriate a omáčka sa zahustí, môžete jedlo servírovať. Podávajte ho s nasekaným petržlenom na ozdobu.
Dúfam, že sa budete na tento recept tešiť a bude vám chutiť!