Tu máte recept na výbornú závarovú omáčku na cestoviny:
Potrebujete:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g paradajok, nakrájaných na kúsky (môžete použiť aj konzervované paradajky)
- 2 čajové lyžičky suchých talianskych byliniek
- 1 čajová lyžička cukru
- soľ a korenie
Zaváraná omáčka na špagety
Postup:
- Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a priehľadná, asi 5 minút.
- Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
- Pridajte nakrájané paradajky, sušené bylinky a cukor. Dobre premiešajte.
- Privarte omáčku do varu a potom znížte teplotu na nízku. Nechajte omáčku variť sa, občas zamiešajte, asi 20-30 minút, kým sa nezredukuje a nezhustne.
- Ochutnajte omáčku a pridajte soľ a korenie podľa svojej chuti.
- Na záver omáčku preceďte, aby ste odstránili väčšie kúsky paradajok.
Vaša závarová omáčka je teraz pripravená na podávanie s vašimi obľúbenými cestovinami. Dobrú chuť!