Fašírky z diviny recept

Nasleduje jednoduchý recept na fašírky z diviny:

Suroviny:

  • 500 g mletej diviny (napr. srnčej, jelenej alebo diviaka)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 3 plátky suchého chleba, namočené vo vode alebo mlieku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Fašírky z diviny recept

Postup:

  1. Na začiatok si namočte suchý chlieb do vody alebo mlieka a nechajte ho zmäknúť. Potom chlieb odcvknete a odložte ho na stranu.
  2. V mise zmiešajte mletú divinu, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajce. Pridajte zmäknutý chlieb a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie a opäť premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
  4. Získanú zmes tvarujte do bochienkov, veľkosti podľa vašej preferencie.
  5. Panvicu si zohrejte na strednom ohni a pridajte trochu oleja. Keď je panvica dostatočne horúca, položte fašírky na panvicu a opečte ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú kôrku a neupiecete sa dovnútra.
  6. Hotové fašírky z diviny môžete podávať s prílohami ako dusené zemiaky, kapustu alebo zeleninový šalát.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto výborných fašírkach z diviny!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *