Divinový kotlíkový guláš recept.
Ingrediencie:
- 1 kg hovädzieho mäsa (líčka, plece, krk)
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice syra
- 2 lyžice korenia na guláš
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej pikantnej papriky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 4 zemiaky
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ, korenie podľa chuti
- petržlen (na ozdobenie)
Divinový kotlíkový guláš recept
Postup:
- Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
- V hrnci rozpustíme syr a speníme na ňom cibuľu a cesnak.
- Pridáme mäso a opražíme ho z každej strany, až kým nezhnedne.
- Potom pridáme korenie na guláš, sladkú a pikantnú papriku a premiešame.
- Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou tak, aby mäso bolo ponořené.
- Varíme na miernom ohni približne 1,5 hodiny, až kým mäso nezmäkne.
- Medzitým ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a pridáme do hrnca.
- Varíme ďalších 30 minút, alebo kým sa zemiaky neuvária.
- Ak je omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť zmesou z hladkej múky a vody.
- Podľa chuťových preferencií dochutíme soľou a korením.
- Na záver posypeme guláš nasekanou petržlenkou a môžeme podávať s chlebom alebo knedľou.
Dobrú chuť!