Divinový kotlíkový guláš recept

Divinový kotlíkový guláš recept.

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzieho mäsa (líčka, plece, krk)
  • 3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice syra
  • 2 lyžice korenia na guláš
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej pikantnej papriky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 4 zemiaky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ, korenie podľa chuti
  • petržlen (na ozdobenie)

 

Divinový kotlíkový guláš recept

Postup:

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
  2. V hrnci rozpustíme syr a speníme na ňom cibuľu a cesnak.
  3. Pridáme mäso a opražíme ho z každej strany, až kým nezhnedne.
  4. Potom pridáme korenie na guláš, sladkú a pikantnú papriku a premiešame.
  5. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou tak, aby mäso bolo ponořené.
  6. Varíme na miernom ohni približne 1,5 hodiny, až kým mäso nezmäkne.
  7. Medzitým ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a pridáme do hrnca.
  8. Varíme ďalších 30 minút, alebo kým sa zemiaky neuvária.
  9. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť zmesou z hladkej múky a vody.
  10. Podľa chuťových preferencií dochutíme soľou a korením.
  11. Na záver posypeme guláš nasekanou petržlenkou a môžeme podávať s chlebom alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *