Šampiňónová omáčka bez smotany. Ja som veĺký zastánca polievok. Podľa mňa je polievka základné jedlo. A mám radšej polievočky ako druhé jedlá. Ale všetko má svoje čaro, najme keď ju uvarené s láskou. Chutné, poctivé a dobré jedlo nie je nikdy na škodu. A o tom je aj táto polievka.
Poďme si ju pripraviť.
Na prípravu šampiňónovej omáčky bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 250 g čerstvých šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– soľ, čierne korenie
– mletá paprika
– 500 ml zeleninového vývaru
– čerstvá petržlenová vňať
Šampiňónová omáčka bez smotany
Postup prípravy:
1. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemno nasekajte.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridajte šampiňóny a orestujte ich dozlatova.
4. Pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
5. Postupne prilievajte zeleninový vývar a neustále miešajte, kým omáčka nezhustne.
6. Dochutite soľou, čiernym korením a mletou paprikou podľa chuti.
7. Podávajte posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Takto pripravenú šampiňónovú omáčku môžete podávať k cestovinám, zemiakovým plackám alebo mäsu. Dobrú chuť!