Šampiňónová omáčka bez smotany

Šampiňónová omáčka bez smotany. Ja som veĺký zastánca polievok. Podľa mňa je polievka základné jedlo. A mám radšej polievočky ako druhé jedlá. Ale všetko má svoje čaro, najme keď ju uvarené s láskou. Chutné, poctivé a dobré jedlo nie je nikdy na škodu. A o tom je aj táto polievka.
Poďme si ju pripraviť.

Na prípravu šampiňónovej omáčky bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 250 g čerstvých šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– soľ, čierne korenie
– mletá paprika
– 500 ml zeleninového vývaru
– čerstvá petržlenová vňať

 

Šampiňónová omáčka bez smotany

Postup prípravy:

1. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemno nasekajte.

2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.

3. Pridajte šampiňóny a orestujte ich dozlatova.

4. Pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.

5. Postupne prilievajte zeleninový vývar a neustále miešajte, kým omáčka nezhustne.

6. Dochutite soľou, čiernym korením a mletou paprikou podľa chuti.

7. Podávajte posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravenú šampiňónovú omáčku môžete podávať k cestovinám, zemiakovým plackám alebo mäsu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *