Tu je recept na marinovanú krkovičku so syrovou omáčkou:
Suroviny:
- 1 kg krkovičky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušenej bylinky provensálskeho typu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Na syrovú omáčku budete potrebovať:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g syra (napríklad syr Gorgonzola, niva, alebo iný obľúbený syr)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou
Postup:
- Krkovičku si očistíme od prebytočného tuku a nakrájame ju na rovnaké kúsky.
- V miske si pripravíme marinádu z nasekaného cesnaku, sójovej omáčky, olivového oleja, medu, horčice, mletej sladkej papriky, provensálskych byliniek, soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.
- Nakrájanú krkovičku dáme do veľkého misky a polejeme ju pripravenou marinádou. Necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke, ideálne však je nechať ju marinovať cez noc.
- Po marinovaní si pripravíme gril na strednú teplotu. Krkovičku grilujeme z oboch strán, až kým nie je pekne prepečená a mäso je šťavnaté a mäkké.
- Zatiaľ čo sa krkovička griluje, pripravíme syrovú omáčku. V hrnci si rozpustíme syr na miernom ohni, pridáme smotanu na šľahanie a jemne osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Pridáme pretlačený cesnak a necháme omáčku zhustnúť za stáleho miešania.
- Hotovú omáčku podávame spolu s grilovanou krkovičkou. Táto kombinácia vytvára lahodnú kombináciu.
- Môžete podávať s grilovanými zeleninovými prísadami, zemiakovými hranolkami alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!