Tu je recept na marinovanú krkovičku so syrovou omáčkou:

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej bylinky provensálskeho typu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Na syrovú omáčku budete potrebovať:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g syra (napríklad syr Gorgonzola, niva, alebo iný obľúbený syr)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Postup:

  1. Krkovičku si očistíme od prebytočného tuku a nakrájame ju na rovnaké kúsky.
  2. V miske si pripravíme marinádu z nasekaného cesnaku, sójovej omáčky, olivového oleja, medu, horčice, mletej sladkej papriky, provensálskych byliniek, soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.
  3. Nakrájanú krkovičku dáme do veľkého misky a polejeme ju pripravenou marinádou. Necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke, ideálne však je nechať ju marinovať cez noc.
  4. Po marinovaní si pripravíme gril na strednú teplotu. Krkovičku grilujeme z oboch strán, až kým nie je pekne prepečená a mäso je šťavnaté a mäkké.
  5. Zatiaľ čo sa krkovička griluje, pripravíme syrovú omáčku. V hrnci si rozpustíme syr na miernom ohni, pridáme smotanu na šľahanie a jemne osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Pridáme pretlačený cesnak a necháme omáčku zhustnúť za stáleho miešania.
  6. Hotovú omáčku podávame spolu s grilovanou krkovičkou. Táto kombinácia vytvára lahodnú kombináciu.
  7. Môžete podávať s grilovanými zeleninovými prísadami, zemiakovými hranolkami alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *