Paradajková omáčka na pizzu

Toto je recept na paradajkovú omáčku na pizzu v slovenskom štýle:

Suroviny:

  • 400 g pretlak (z konzervy)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Paradajková omáčka na pizzu

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
  2. Pridajte naň nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zmäknutia (približne 3 – 4 minúty).
  3. Pridajte pretlak, oregano, bazalku, cukor, soľ a čierne korenie.
  4. Znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly povariť 15 – 20 minút, občas premiešajte.
  5. Ochutnajte omáčku a prípadne ju dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Táto paradajková omáčka je skvelým doplnkom pre pizzu. Môžete ju použiť ihneď alebo ju nechať vychladnúť a skladovať v chladničke až do nasledujúceho použitia. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *