Bryové slimáky z lístkového cesta
Suroviny:
- 500 g lístkového cesta
- 200 g bryndze
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g slaniny
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Mletá paprika na dochutenie
- Petržlen na ozdobu
Bryndzové slimáky z lístkového cesta
Postup:
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte, slaninu nakrájajte na malé kúsky a bryndzu rozdrvte vidličkou.
- Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu, cesnak a slaninu, kým nezhnednú.
- Po vytiahnutí lístkového cesta z chladničky ho rozbalte a rozotrite na pracovnej ploche.
- Roztrite osmaženú zmes a bryndzu na lístkové cesto.
- Zavinť cesto do valca (nie príliš tesne) a nakrájajte na plátky o hrúbke približne 1,5 cm.
- Plátky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým nebudú zlatisté.
- Pred podávaním môžete slimáky posypať petržlenom na ozdobu.
Dobrú chuť!