Bryové slimáky z lístkového cesta

Suroviny:

  • 500 g lístkového cesta
  • 200 g bryndze
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g slaniny
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Mletá paprika na dochutenie
  • Petržlen na ozdobu

 

Bryndzové slimáky z lístkového cesta

Postup:

  1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte, slaninu nakrájajte na malé kúsky a bryndzu rozdrvte vidličkou.
  3. Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu, cesnak a slaninu, kým nezhnednú.
  4. Po vytiahnutí lístkového cesta z chladničky ho rozbalte a rozotrite na pracovnej ploche.
  5. Roztrite osmaženú zmes a bryndzu na lístkové cesto.
  6. Zavinť cesto do valca (nie príliš tesne) a nakrájajte na plátky o hrúbke približne 1,5 cm.
  7. Plátky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým nebudú zlatisté.
  8. Pred podávaním môžete slimáky posypať petržlenom na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *