Suroviny:
– 1 francúzska bageta
– 100 g vlašských orechov
– 100 g parmazánu
– 1 strúčik cesnaku
– olivový olej
– soľ, čierne korenie
Caesar bageta
Postup:
1. Na začiatok si pripravíme všetky suroviny. Vlašské orechy nasekáme na drobné kúsky, parmazán natrieme na strúhadle, cesnak očistíme a pretlačíme.
2. Bagetu nakrájame na tenké plátky a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Podľa chuti na každý plátok bagety natrieme cesnak, posypeme vlašskými orechmi a parmazánom. Dochutíme soľou a čiernym korením.
4. Nakoniec zakvapkáme bagetu olivovým olejom a dáme ju piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 10 minút, kým parmazán nezhnedne a bageta trochu nezkaramelizuje.
5. Hotové caesar bagety podávame teplé ako šikovný a chutný príloha k hlavnému jedlu. Dobrú chuť!