Suroviny:
– 1 francúzska bageta
– 100 g vlašských orechov
– 100 g parmezánu
– 1 strúčik cesnaku
– olivový olej
– soľ, čierne korenie
Caesar bageta
Postup:
1. Na začiatok si zhromaždíme všetky potrebné ingrediencie. Vlašské orechy nasekáme na malé kúsky, parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle, cesnak očistíme a následne pretlačíme.
2. Bagetu nakrájame na tenké plátky a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Podľa vlastnej chuti natrieme na každý plátok bagety cesnak, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a strúhaným parmezánom. Dochutíme soľou a čiernym korením.
4. Na záver zakvapkáme bagetu olivovým olejom a vložíme ju do predhriatej rúry na 180 °C na približne 10 minút, kým parmezán nezíska zlatistú farbu a bageta sa jemne nekaramelizuje.
5. Hotové caesar bagety servírujeme teplé ako skvelú a chutnú prílohu k hlavnému jedlu. Prajeme dobrú chuť!