Cibuľový čaj odvar s majoránkou a medom

Ak máte nachladenie alebo túžite posilniť svoju imunitu, ste na správnej ceste. Prečítajte si to až do konca a objavte ďalšie informácie.

Cibuľový čaj odvar s majoránkou a medom

Cibuľový čaj odvar s majoránkou a medom je výborným spôsobom, ako posilniť vašu obranyschopnosť. Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička medu

Postup:

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Do hrnca vložíme cibuľu a zalejeme ju 2 šálkami vody.
  3. Pridáme sušenú majoránku.
  4. Hrniec zakryjeme a varíme približne 15-20 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  5. Počas varenia občas premiešajte.
  6. Akonáhle bude odvar hotový, sceďte ho do šálky.
  7. Pridajte jednu lyžičku medu a dobre premiešajte, aby sa rozpustil.

Tento cibuľový čaj odvar s majoránkou a medom je ideálny na posilnenie obranyschopnosti a zároveň ponúka príjemnú chuť. Môžete si ho vychutnať dvakrát denne.

Cibuľový čaj odvar s majoránkou a medom-2

Brokolicová polievka so zemiakmi a mrkvou

Brokolicová polievka so zemiakmi a mrkvou

Čítať viac »

2) Cibuľový čaj odvar s majoránkou a medom

Cibuľový čaj je tradičný nápoj, nachádzajúci sa v slovenských domácnostiach po dlhé generácie. Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu a účinkom sa teší obľube najmä počas zimných mesiacov, kedy pomáha pri posilňovaní imunity a poskytuje úľavu pri prechladnutí. Tento recept, doplnený o majoránku a med, dodáva nápoju príjemnú chuť a množstvo zdravotných výhod. Poďte sa s nami naučiť, ako si tento chutný čaj pripraviť.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu cibuľového čaju s majoránkou a medom budete potrebovať:
– 2 väčšie cibule
– 1 liter vody
– 1-2 lyžičky sušenej majoránky
– 2-3 lyžice medu (podľa chuti)
– citrón (voliteľne, na dochutenie)

Postup prípravy

Začnite tým, že cibuľu očistíte a nakrájate na malé kúsky. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a následne pridajte nakrájanú cibuľu. Nezabudnite pridať majoránku, ktorú je vhodné trocha pomlieť, aby sa uvoľnili jej aromatické oleje. Varíme zmes na miernom ohni asi 20 až 30 minút. Po uplynutí tohto času čaj precedíme do pohára a dochutíme medom. Pre osvieženie môžete pridať aj kúsok citrónu. Takto pripravený čaj je nielen osviežujúci, ale aj veľmi chutný.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Lexa Monika píše:

    Čaj s cibuľou je skvelý a chutný, určite si ho vyskúšam!

  2. Balazova Ivana píše:

    Mám rada tradičné recepty, tento znie veľmi zaujímavo.

  3. Fridrich68 píše:

    Tento čaj je skvelý na posilnenie imunity, vyskúšam ho pripraviť.