Domáca paradajková omáčka na špagety

Pripravte si domácu paradajkovú omáčku na špagety a doprajte si skutočnú chuť talianskej kuchyne. Jednoduché a lahodné jedlo pre každú príležitosť.

Potrebujeme tieto ingrediencie:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 400 g paradajok, nakrájaných na malé kúsky (môžete použiť aj paradajkovú omáčku)
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Domáca paradajková omáčka na špagety

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané paradajky do panvice a znížte teplotu na nízky stupeň. Pridajte cukor, oregano a bazalku a dobre premiešajte.
  3. Variť omáčku na miernom ohni, občas premiešajte, asi 20 minút, alebo kým paradajky nezhnijú.
  4. Ochutnajte omáčku a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  5. Ak chcete hladšiu omáčku, môžete ju rozmixovať v mixéri alebo ponechať v panvici s kusom paradajky pre textúru.
  6. Keď sa omáčka dostatočne uvarí a dochutí, je pripravená na servírovanie. Môžete ju podávať s čerstvo uvarenými špagetami a posypať strúhaným syrom podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

 

2) 

Pripravenie domácej paradajkovej omáčky na špagety je jednoduchý a chutný spôsob, ako si obohatiť váš jedálenský stôl. Táto omáčka je nielenže výborná, ale aj zdravá a plná vitamínov, ktoré sú potrebné pre správnu funkciu organizmu.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu výbornej paradajkovej omáčky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg zrelých paradajok
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olive oil (olivový olej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo oregano
  • Parmesán na podávanie (nachádzajúci sa voliteľne)

Príprava omáčky

Než začnete, uistite sa, že máte všetky ingrediencie pripravené. Najprv si nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno. Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom osmažte cibuľu, až kým nebude priesvitná. Pridajte cesnak a chvíľu miešajte, aby sa uvoľnila jeho aróma.

Potom pridajte nakrájané paradajky, soľ a korenie. Nechajte zmes variť na strednom ohni asi 30 až 40 minút, kým omáčka nezhustne a paradajky sa rozpadnú. Pri varení môžete pridať aj čerstvé bylinky podľa chuti.

Hotovú omáčku môžete podávať na špagetách, ktoré ste si uvarili. Na záver môžete posypať strúhaným parmezánom. Takáto domáca paradajková omáčka dá vašim špagetám jedinečný príchuť, na ktorú budete určite radi pamätať!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Godolova Bohuslava píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam!

  2. Juliana15 píše:

    Parádne, zbožňujem paradajkovú omáčku!

  3. Ondrej42 píše:

    Tento recept je super, jednoduchý a rýchly na prípravu.

  4. Ringlociova Denisa píše:

    Paradajkové omáčky na špagety sú moje obľúbené jedlo.

  5. Kamil Jakubova píše:

    Určite si pripravím túto omáčku, znie to veľmi chutne!

  6. Nemcova Ursula píše:

    Mňam, už teraz cítim vôňu tej omáčky! Určite si ju čoskoro pripravím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *