Brioška recept

Brioška recept? Už som sa stretla s tým že ľudia v mojom okolí nevedeli čo je brioška. Je to v podsate francúzke maslové a zároveň nadýchane pečivo. Ako “koláč”, “baba”, ktorý mi jeme n na Veľkú Noc no toto je viac jemnejšie. A troška iné. Veď ju máte v obrázku, no tvarov a podôb má neskutočne veľa. 

Zoznam surovín

  • 500 g múky
  • 100 g cukru
  • 10 g soli
  • 10 g droždia
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 150 g masla

Brioška recept

Postup

1. V miske zmiešajte múku, cukor a soľ.

2. V inom hrnci zohrejte mlieko a rozpustite v ňom droždie.

3. Do misky s múkou pridajte vajcia a zohriate mlieko s droždím a dôkladne premiešajte.

4. Pridajte maslo a hneste cesto, kým sa neodlepí od stien misky.

5. Cesto nechajte kysnúť asi hodinu, kým sa zdvojnásobí jeho objem.

6. Po kysnutí cesto premiešajte a rozdelte ho na menšie kúsky.

7. Z každého kúsku vytvarujte briošku a nechajte ju ešte chvíľu kysnúť.

8. Pečte briošky v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.

A to je všetko! Teraz máte skvelý recept na briošky, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek. Nezabudnite si ich podávať s maslom alebo džemom a užite si ich s rodinou a priateľmi.

“Dobré jedlo je základom šťastia.”

George Bernard Shaw

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *