Francúzska bageta

Francúzska bageta predstavuje klasický francúzsky chlieb s nádhernou kôrkou a šťavnatým vnútorným obsahom. Tento recept vám umožní pripraviť dokonalú bagetu aj vo vlastnej kuchyni!

Čo potrebujete:

– 500 g múky
– 10 g soli
– 7 g čerstvého droždia
– 350 ml vlažnej vody

 

Francúzska bageta

Návod:

Zapekane kuracie prsia s tatarskou omáčkou

Zapekane kuracie prsia s tatarskou omáčkou

Čítať viac »

1. V menšej miske zmiešajte droždie s malým množstvom vody a nechajte odstáť približne 5 minút, kým nezačne bublinkovať.
2. V prostrednej miske skombinujte múku a soľ. V strede vytvorte jamku a nalejte do nej zmes droždia.
3. Postupne pridávajte zvyšnú vodu a začnite miešať, kým nevznikne husté cesto.
4. Cesto vyberte z misy a položte ho na pomúčenú pracovnú plochu. Hnetenie a preklápajte ho asi 10 minút, až dosiahnete jemné a elastické cesto.
5. Cesto vložte späť do misy, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým sa objem nezvýši dvojnásobne.
6. Po vykysnutí cesto opäť prepracujte a vytvarujte podľa svojich predstáv. Bagetu možete premeniť na dlhý valcovitý tvar alebo klasický francúzsky tvar s hnedou špičkou.
7. Umiestnite bagetu na plech vystlaný papierom na pečenie, spravte na povrchu niekoľko zárezov nožom a nechajte ešte raz kysnúť asi 30 minút.
8. Po druhej fáze kysnutia vložte bagetu do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte približne 25-30 minút, kým nedosiahnete zlatú kôrku.
9. Pred krájaním nechajte bagetu vychladnúť asi 15 minút a podávajte čerstvú s maslom, syrom alebo inými vašimi obľúbenými prílohami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *