Ak máte chuť na zapekané kuracie prsia s tatarskou omáčkou, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích prs
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžičky horčice
  • 2 lyžičky cesnaku, jemne nasekaného
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • kôpor, jemne nasekaný (na ozdobenie)

 

Zapekane kuracie prsia s tatarskou omáčkou

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte utierkou. Okoreňte ich soľou a korením podľa chuti.
  2. Rozohrejte olivový olej na panvici a na strednom ohni opekajte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé. Potom ich vyberte na tanier a nechajte chladnúť.
  3. V mise si pripravte tatarskú omáčku. Pridajte do nej vajcia a premiešajte ich do hladka. Potom pridajte majonézu, horčicu, cesnak a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú omáčku.
  4. Zapekacie misky vymastite a do každej z nich položte jedno zapekané kuracie prsia. Prelejte ich tatarskou omáčkou a potom ich pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  5. Po upečení kuracie prsia nechajte chvíľu odpočívať, potom ich ozdobte jemne nasekaným kôprom a podávajte.

Takto pripravená zapekaná kuracia prsia s tatarskou omáčkou predstavujú výborné hlavné jedlo, ktoré sa skvele hodí k šalátom alebo zemiakovým prílohám. Dobrú chuť!

Similar Posts

3 Comments

  1. Romana píše:

    Snažila som sa ich pripraviť podľa tohoto receptu a podarilo sa. Doma má pochválili za chutný obed. Za čo som veľmi rada.

    1. Gabika píše:

      Úplne ako u nás doma, keď som to prvýkrát robila. Súrodenci vylizali taniere.

  2. Dávid píše:

    Veľmi rád varím podľa svojich receptov. Plný inšpirácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *