Francúzska bageta je klasický pekárenský produkt, ktorý môžete veľmi jednoducho pripraviť aj doma. Nižšie nájdete jednoduchý recept na francúzsku bagetu v slovenskom jazyku:

Suroviny:
– 500 g hladkej múky
– 10 g soli
– 1 kocka droždia
– 300 ml vlažnej vody

 

Francúzska bageta – Lídl

Postup:
1. V miske zmiešajte múku a soľ.
2. Droždie rozpustite vo vlažnej vode a pridajte do múky.
3. Všetko spolu dôkladne premiešajte a vypracujte hladké cesto.
4. Cesto nechajte kysnúť až do zdvojnásobenia objemu.
5. Predklopte cesto na pomúčenej doske a vytvarujte z neho bagety.
6. Bagety uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
7. Predhrejte rúru na 220 °C a bagety pred pečením potrite vodou.
8. Pečte bagety v rúre asi 20 – 25 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
9. Hotové bagety nechajte vychladnúť a podávajte.

Prajeme veľa úspechov pri príprave francúzskej bagety!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *