Holúbky pečené

Na pečené holubky budete potrebovať:

– 12 listov kapusty
– 200 g mletého bravčového mäsa
– 200 g mletého hovädzieho mäsa
– 1 cibuľa, nasekaná
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 1 šálka ryže
– 1 vajce
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica cukru

 

Pečené holúbky

Postup:

Svieža plnka do torty

Svieža plnka do torty

Čítať viac »

1. Kapustu uvaríme, získame listy a vystrihneme z nich tvrdý kmeň.
2. Spojíme kapustové listy so všetkými prísadami, okrem oleja, paradajkového pretlaku, octu a cukru.
3. Na doske rozložíme listy a naplníme ich zmesou mletého mäsa a ryže. Dôkladne zabalíme pripravené holubky.
4. Uložíme ich do pekáča, do ktorého sme naliali olej. Nebudeme ich variť, pretože každý plnený kapustový list je bohatý na mäso.
5. Paradajkový pretlak zmiešame s octom, cukrom a vodou a týmto zálievkou pokryjeme holubky. Pečieme v rúre na teplote 180°C približne 1,5 hodiny.

Podávame teplé a prispôsobíme si prílohu podľa vlastných preferencií. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *