Holúbky pečené

Na pecene holubky budete potrebovať:

– 12 listov kapusty
– 200 g mletej bravčovej šunky
– 200 g mletej hovädzej šunky
– 1 cibuľa, nasekaná
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 1 šálka ryže
– 1 vajce
– 1 lžica oleja
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica cukru

 

Holúbky pečené

Postup:

1. Kapustu uvaríme, zoberieme listy a vyrežeme z nich tuhý kmeň.
2. Zmiešame kapustové listy so všetkými ingredienciami s výnimkou oleja, paradajkového pretlaku, octu a cukru.
3. Položíme listy na dosku a plníme ich zmesou mäsa a ryže. Zabalené holubky pevne zavinieme.
4. Vložíme ich do pekáča, do ktorého sme dali olej. Keďže každý plnený list kapusty obsahuje veľa mäsa, nie je potrebné holubky variť.
5. Paradajkový pretlak zmiešame s octom, cukrom a vodou a polejieme nimi holubky. Pečieme v rúre pri teplote 180°C asi 1,5 hodiny.

Podávame teplé s prílohou podľa chuti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *