Tu je recept na vynikajúci hrnčekový sypaný tvarohový koláč:

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 250 g tvarohu
  • 100 g smotany
  • 50 g práškového cukru
  • citrónová kôra (voliteľné)
  • vanilkový cukor

 

Hrnčekový sypaný tvarohový koláč

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor a maslo, kým nedosiahnete drobivú konzistenciu.
  2. Pridajte vajce a dôkladne premiešajte.
  3. Cesto rozdeľte na dve časti – jednu polovicu použite na spodok koláča a druhú polovicu na posypanie.
  4. Spodok koláča rozotrite do vymasteného hrnčeka a jemne vyhladkujte.
  5. V miske zmiešajte tvaroh, smotanu, práškový cukor, citrónovú kôru (ak ju používate) a vanilkový cukor, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  6. Nalejte tvarohovú zmes na spodok cesta v hrnčeku.
  7. Vrch smeromozhonajte druhou polovicou cesta a vyrovnajte povrch.
  8. Pečte koláč v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút, alebo kým nenaberie zlatistú farbu.
  9. Nechajte koláč vychladnúť a posypte práškovým cukrom pred servírovaním.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *