Kelová polievka

Zložky

  • 1 hlava kelu, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 6 šálok zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Kelová polievka

1. Rozohrejte olivový olej a maslo v hrnci na strednej teplote.

2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým cibuľa nie je mäkká a priehľadná.

3. Pridajte kel a mrkvu a orestujte, kým sa zelenina zmäkne.

4. Pridajte mletú papriku a orestujte ešte asi 1 minútu.

5. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť asi 20 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne.

6. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

7. Podávajte teplé a užite si zdravú a chutnú kelovú polievku!

“Táto polievka je vynikajúca pre tých, ktorí hľadajú zdravé a chutné jedlo.”

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *