Kelová polievka

Ingrediencie

  • 1 hlava kelu, rozrezaná na úzke pásiky
  • 2 kusy mrkvy, nakrájané na malé kocky
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • 6 šálok zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie

Polievka z kelu

1. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej a maslo v hrnci.

2. Vložte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíská priehľadný vzhľad.

3. Pridajte kel a mrkvu a dorážajte, kým zelenina nezmäkne.

4. Posypte mletou paprikou a smažte ešte asi jednu minútu.

5. Nalejte zeleninový vývar a nechajte variť približne 20 minút, až do úplného zmäknutia zeleniny.

Cesnakový krém s oreganom – polievka

Cesnakový krém s oreganom – polievka

Čítať viac »

6. Ochutnajte a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.

7. Podávajte horúce a vychutnajte si zdravú a chutnú polievku z kelu!

„Táto polievka je skvelou voľbou pre tých, ktorí si želajú zdravú a chutnú stravu.“

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *