Zložky
- 1 hlava kelu, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 2 stredne veľké cibule, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 6 šálok zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Kelová polievka
1. Rozohrejte olivový olej a maslo v hrnci na strednej teplote.
2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým cibuľa nie je mäkká a priehľadná.
3. Pridajte kel a mrkvu a orestujte, kým sa zelenina zmäkne.
4. Pridajte mletú papriku a orestujte ešte asi 1 minútu.
5. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť asi 20 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne.
6. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
7. Podávajte teplé a užite si zdravú a chutnú kelovú polievku!