Ingrediencie
- 1 hlava kelu, rozrezaná na úzke pásiky
- 2 kusy mrkvy, nakrájané na malé kocky
- 2 stredne veľké cibule, nakrájané na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- 6 šálok zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
Polievka z kelu
1. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej a maslo v hrnci.
2. Vložte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíská priehľadný vzhľad.
3. Pridajte kel a mrkvu a dorážajte, kým zelenina nezmäkne.
4. Posypte mletou paprikou a smažte ešte asi jednu minútu.
5. Nalejte zeleninový vývar a nechajte variť približne 20 minút, až do úplného zmäknutia zeleniny.
6. Ochutnajte a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
7. Podávajte horúce a vychutnajte si zdravú a chutnú polievku z kelu!
„Táto polievka je skvelou voľbou pre tých, ktorí si želajú zdravú a chutnú stravu.“