Kuracie filety nadivoko s chrumkavým ľadovým šalátom.
Na kuracie filety:
- 4 kusy kuracích pŕs, nasekaných na plátky
- Ocot a čierne korenie podľa preferencií
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 polievková lyžica sušených byliniek (napr. tymián, rozmarín, šalvia)
- 1/2 šálky bieleho vína (napr. suchého)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
Na ľadový šalát:
- 1 hlava ľadového šalátu, natrhaného na kusy
- 1/4 šálky orechov (napr. vlašské alebo mandľové)
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu na ozdobu
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Ocot a čierne korenie podľa vkusu
Kuracie filety nadivoko s chrumkavým ľadovým šalátom
Na kuracie filety:
- Úprava kurčaťa: Osoľte a okoreňte kuracie filety podľa vlastnej chuti.
- Smaženie na panvici: Na strednom ohni roztopte maslo na panvici. Vložte kuracie filety a smažte ich približne 4-5 minút z každej strany, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené. Potom ich vyberte z panvice a odložte nabok.
- Soté cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezmäknú.
- Byliny a víno: Vhoďte sušené bylinky a biele víno do panvice s osmaženou cibuľou a cesnakom. Varíme asi 2-3 minúty, aby víno trochu zahustilo.
- Kurací vývar a smotana: Pridajte kurací vývar a smotanu do panvice. Premiešajte a varte omáčku 5-7 minút, kým sa nezahustí. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Na ľadový šalát:
- Príprava šalátu: V mise zmiešajte natrhaný ľadový šalát s orechmi.
- Dressing: V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dressing nalejte na šalát a dobre premiešajte.
Servírovanie:
- Podávanie: Podávajte kuracie filety s omáčkou na tanieri spolu s ľadovým šalátom. Ozdobte strúhaným parmezánom a servírujte teplé.
2) Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom
Kuracie filety nadivoko sú populárne jedlo, ktoré sa hodí na akúkoľvek oslavu alebo rodinné stretnutie. Spolu s čerstvým ľadovým šalátom vytvárajú vynikajúcu kombináciu chutí a textúr. V tomto recepte vám ukážeme, ako postupovať pri príprave jedla krok za krokom.
Ingrediencie
Na prípravu kuracích filety nadivoko budete potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs
- 100 g syra (najlepšie eidam alebo mozzarella)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 balenie ľadového šalátu
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Postup
Začneme s prípravou kuracích plátkov. Najprv ich umyjeme a jemne naklepeme. Následne ich osolíme a okoreníme z oboch strán. V hlbokej panvici roztopíme olivový olej a opražíme nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridáme nakrájanú papriku a dusíme ešte niekoľko minút.
Na cibuľu nasypeme nastrúhaný syr a necháme ho rozplynúť. Pripravíme si rozohriatu panvicu s olejom na pečenie kuracích filety. Pečieme ich z oboch strán, kým sa neobjaví zlatistá farba a dobre prepečú, asi 6-8 minút z každej strany.
Po upečení kuracích filety ich ozdobíme natrhaným ľadovým šalátom a dusenou zeleninou. Podávame ihneď a vychutnávame si harmóniu chutí karí, syra a čerstvého šalátu. Dobrú chuť!