Mäso

Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom

2 Mins read
Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom

Kuracie filety nadivoko s chrumkavým ľadovým šalátom.

Na kuracie filety:

  • 4 kusy kuracích pŕs, nasekaných na plátky
  • Ocot a čierne korenie podľa preferencií
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 polievková lyžica sušených byliniek (napr. tymián, rozmarín, šalvia)
  • 1/2 šálky bieleho vína (napr. suchého)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie

Na ľadový šalát:

  • 1 hlava ľadového šalátu, natrhaného na kusy
  • 1/4 šálky orechov (napr. vlašské alebo mandľové)
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu na ozdobu
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Ocot a čierne korenie podľa vkusu

 

Kuracie filety nadivoko s chrumkavým ľadovým šalátom

Na kuracie filety:

  1. Úprava kurčaťa: Osoľte a okoreňte kuracie filety podľa vlastnej chuti.
  2. Smaženie na panvici: Na strednom ohni roztopte maslo na panvici. Vložte kuracie filety a smažte ich približne 4-5 minút z každej strany, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené. Potom ich vyberte z panvice a odložte nabok.
  3. Soté cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezmäknú.
  4. Byliny a víno: Vhoďte sušené bylinky a biele víno do panvice s osmaženou cibuľou a cesnakom. Varíme asi 2-3 minúty, aby víno trochu zahustilo.
  5. Kurací vývar a smotana: Pridajte kurací vývar a smotanu do panvice. Premiešajte a varte omáčku 5-7 minút, kým sa nezahustí. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.

Na ľadový šalát:

  1. Príprava šalátu: V mise zmiešajte natrhaný ľadový šalát s orechmi.
  2. Dressing: V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dressing nalejte na šalát a dobre premiešajte.

Servírovanie:

  1. Podávanie: Podávajte kuracie filety s omáčkou na tanieri spolu s ľadovým šalátom. Ozdobte strúhaným parmezánom a servírujte teplé.

Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom-2

2) Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom

Kuracie filety nadivoko sú populárne jedlo, ktoré sa hodí na akúkoľvek oslavu alebo rodinné stretnutie. Spolu s čerstvým ľadovým šalátom vytvárajú vynikajúcu kombináciu chutí a textúr. V tomto recepte vám ukážeme, ako postupovať pri príprave jedla krok za krokom.

Ingrediencie

Na prípravu kuracích filety nadivoko budete potrebovať:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 100 g syra (najlepšie eidam alebo mozzarella)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 balenie ľadového šalátu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup

Začneme s prípravou kuracích plátkov. Najprv ich umyjeme a jemne naklepeme. Následne ich osolíme a okoreníme z oboch strán. V hlbokej panvici roztopíme olivový olej a opražíme nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridáme nakrájanú papriku a dusíme ešte niekoľko minút.

Na cibuľu nasypeme nastrúhaný syr a necháme ho rozplynúť. Pripravíme si rozohriatu panvicu s olejom na pečenie kuracích filety. Pečieme ich z oboch strán, kým sa neobjaví zlatistá farba a dobre prepečú, asi 6-8 minút z každej strany.

Po upečení kuracích filety ich ozdobíme natrhaným ľadovým šalátom a dusenou zeleninou. Podávame ihneď a vychutnávame si harmóniu chutí karí, syra a čerstvého šalátu. Dobrú chuť!

You may also like
Recepty

Chutné a jednoduché recepty na kuracie prsia

5 Mins read
  Kuracie prsia predstavujú v slovenskej gastronómii veľmi obľúbenú a všestrannú surovinu. Ich popularita vychádza nielen z ich dostupnosti, ale aj z…
Denné recepty

Grilované kuracie prsia s kuskusom

4 Mins read
Grilované kuracie prsia s kuskusom… V kombinácii s kuskusom, ktorý sa ľahko pripravuje a výborne doplňuje ako príloha, vytvoríme jedlo, ktoré poteší…
Mäso

Grilované kuracie prsia so špenátom

5 Mins read
Grilované kuracie prsia so špenátom patria medzi najzvučnejšie jedlá, ktoré sú obľúbené nielen pre svoju výnimočnú chuť, ale aj pre zdravotné benefity,…

45 komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *