Príprava kuracích pŕs na maďarský spôsob je jednoduchá a chutná. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 2 rajčiny, nakrájané na kocky
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky kuracieho vývaru (prípadne voda)
- 2 lyžice rastlinného oleja
Kuracie prsia na maďarský spôsob
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké plátky.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridajte do panvice kuracie prsia a opekajte ich z každej strany, kým nezačnú zlato-hnednúť.
- Pridajte do panvice aj papriky a rajčinu. Podlejte kuracie prsia kuracím vývarom (prípadne vodou).
- Pridajte sladkú a červenú papriku, soľ a čierne korenie. Premiešajte a varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa prsia neuvária a omáčka sa zahusťuje.
- Podávajte s vareným ryžou alebo knedľami.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.