Príprava kuracích pŕs na maďarský spôsob je jednoduchá a chutná. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 2 rajčiny, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru (prípadne voda)
  • 2 lyžice rastlinného oleja

 

Kuracie prsia na maďarský spôsob

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké plátky.
  2. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte do panvice kuracie prsia a opekajte ich z každej strany, kým nezačnú zlato-hnednúť.
  4. Pridajte do panvice aj papriky a rajčinu. Podlejte kuracie prsia kuracím vývarom (prípadne vodou).
  5. Pridajte sladkú a červenú papriku, soľ a čierne korenie. Premiešajte a varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa prsia neuvária a omáčka sa zahusťuje.
  6. Podávajte s vareným ryžou alebo knedľami.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *