Mäso

Kuracie prsia po francúzsky

1 Mins read
Kuracie prsia po francúzsky

Prísady:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
– 1 cibuľa, rozkrájaná na tenké krúžky
– 1 šálka bielych húb, nakrájaných na kocky
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 šálka kuracieho vývaru
– 1 šálka smotany určené na varenie
– soľ a korenie podľa preferencie

 

Kuracie prsia na francúzsky spôsob

Postup:
1. Na rozhorúčenom oleji opekáme kuracie prsia z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne ich vyberieme z hrnca a odložíme stranou.
2. Do rovnakého hrnca vložíme cesnak, cibuľu a huby a restujeme ich, kým cibuľa nezozlatne.
3. Pridáme múku a varíme. Po niekoľkých minútach postupne pridávame vývar a smotanu, necháme prevrieť a zahustiť omáčku.
4. Kuracie prsia vložíme späť do omáčky, dochutíme soľou a korením a varíme ešte niekoľko minút.
5. Servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

You may also like
Recepty

Chutné a jednoduché recepty na kuracie prsia

5 Mins read
  Kuracie prsia predstavujú v slovenskej gastronómii veľmi obľúbenú a všestrannú surovinu. Ich popularita vychádza nielen z ich dostupnosti, ale aj z…
Denné recepty

Grilované kuracie prsia s kuskusom

4 Mins read
Grilované kuracie prsia s kuskusom… V kombinácii s kuskusom, ktorý sa ľahko pripravuje a výborne doplňuje ako príloha, vytvoríme jedlo, ktoré poteší…
Mäso

Grilované kuracie prsia so špenátom

5 Mins read
Grilované kuracie prsia so špenátom patria medzi najzvučnejšie jedlá, ktoré sú obľúbené nielen pre svoju výnimočnú chuť, ale aj pre zdravotné benefity,…

32 komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *