Kysucké bravčové rebierko

Ak hľadáte recept na prípravu Kysuckého bravčového rebierka, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako si ho pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy bravčového rebierka
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice worcestrovského pretlaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kysucké bravčové rebierko

Postup:

  1. V miske zmiešajte cesnak, sójovú omáčku, med, worcestrovský pretlak, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Do tejto zmesi vložte bravčové rebierka a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
  3. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  4. Rebierka vysypte zbytkom marinády a vložte ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Pečte rebierka v predhriatej rúre približne 45-60 minút, alebo kým nebudú mäkké a dokonale prepečené.
  6. Na konci pečenia ich môžete ešte krátko opekať na grile, aby sa vytvorila krásna karamelizovaná vrstva.
  7. Podávajte kysucké bravčové rebierka s prílohami podľa vášho výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a syrovou omáčkou.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto jednoduchej a chutnej receptúre!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Super recept! Už sa teším, ako si pripravím tieto rebierka na rodinnú oslavu. Kombinácia medu a sójovej omáčky znie fantasticky. Určite vyskúšam aj tú karamelizovanú vrstvu na grile, to musí byť dobrota!

  2. ZuzkaKuchárka píše:

    Tento recept je jednoducho skvelý! Mám rada jednoduché a chutné jedlá. Kysucké rebierka sú moja obľúbená pochúťka a s touto marinádou budú určite ešte lepšie. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. PeťoMňam píše:

    Wow, to vyzerá ako perfektný recept! Milujem bravčové rebierka a tá marináda znie úžasne. Neviem sa dočkať, kedy ich vyskúšam na večeru. Takéto jedlo vždy poteší celú rodinu!

  4. KatarínaM píše:

    Vďaka za tento úžasný recept! Kysucké rebierka sú u nás doma veľmi obľúbené a kombinácia chutí, ktorú ste navrhli, je presne to, čo sme potrebovali. Určite to vyskúšame už tento víkend!

  5. MartinKuchár píše:

    Fantastický recept! Bravčové rebierka milujem a táto marináda vyzerá naozaj lákavo. Som si istý, že to bude chutiť výborne. Ďakujem za tipy, určite sa pochválim výsledkom!

  6. LuciKuchyňa píše:

    Toto je presne ten recept, ktorý som hľadala! Kysucké rebierka sú moje obľúbené jedlo a táto marináda vyzerá jednoducho skvele. Teším sa na varenie cez víkend s rodinou!

  7. RoboRecepty píše:

    Skvelý článok s výborným receptom! Vždy som mal rád kysucké rebierka a kombinácia prísad znie neuveriteľne dobre. Určite to vyskúšam a pozvem kamarátov na ochutnávku!

  8. EmaSmajlík píše:

    ‘Mňam’ je všetko, čo môžem povedať k tomuto receptu! Milujem bravčové mäso a táto marináda znie skvele. Som si istá, že to bude lahodné jedlo pre celú rodinu.

  9. 'MačkoČarovná' píše:

    ‘Jupí’! Pripraviť kysucké rebierko bude určite zážitok. Recept je veľmi jednoduchý a chutný, teším sa na tú karamelizáciu na grile – to bude bomba! Ďakujem za inšpiráciu.

  10. 'BorisZelený' píše:

    ‘Wow’, tento recept ma očaril! Kysucké rebierko som nikdy nerobil doma, ale teraz mám chuť skúsiť ho pripraviť presne podľa vášho návodu. Hlavne sa teším na tú vôňu pri pečení!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *