Maková plnka na moravské koláče

Suroviny:
– 250 g mletých makov
– 150 g cukru
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 citrón (šťáva a struhanka z kůry)
– 100 g másla
– 100 ml mléka
– 1 vajíčko
– lyžička prášku do pečiva

 

Maková plnka na moravské koláče

Postup:
1. Makové semínka jemne rozomelte v mixéri alebo mlynčeku na orechy.
2. V hrnci zohrejte máslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťávou a strúhankou z citrónovej kôry. Keď sa zmes začne peniť, pridajte mlieko a nechajte variť ešte pár minút.
3. Pridajte mletý mak, zamiešajte do hladka a nechajte zmes vychladnúť.
4. Potom pridajte do zmesi vajíčko a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešajte.
5. Nakoniec náplň nanesiete na vytvarované moravské koláče a upiecete v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.

Tip: Na zdobenie môžete použiť šľahačku, džem alebo posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *