Určite! Tu je recept na výborné cesto na štrúdlu:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 125 ml vlažnej vody
- 2 lyžice oleja
- štipka soli
Výborné cesto na štrúdlu
Postup:
- Do misky si preosejeme múku a pridáme štipku soli.
- Pomaly pridávame vlažnú vodu a olej a začneme cesto miešať. Môžeme použiť ruky alebo miešať pomocou šľahača s háčikmi.
- Postupne spracovávame cesto, kým nie je hladké a elastické. Môže sa stať, že nebudeme potrebovať všetku vlažnú vodu alebo naopak, budeme potrebovať pridať trochu viac.
- Keď je cesto hotové a elastické, vyberieme ho z misky a na doske si ho predĺžime na tenkú vrstvu.
- Potom ho môžeme použiť podľa receptu na prípravu štrúdlu.
Dúfam, že si vychutnáte pripravenú štrúdlu s touto výbornou cesto receptúrou! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 šálky vody (približne 120 ml)
- 1 polievková lyžica oleja
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup:
-
Príprava cesta: V miske zmiešajte hladkú múku a soľ. Urobte v strede jamku a pridajte vajce, vodu a olej.
-
Miesenie: Rukami alebo pomocou mixéra s hnetacím hákom premieste cesto, kým nebude hladké a elastické. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody; ak je naopak príliš lepkavé, pridajte trošku múky.
-
Nechajte odpočívať: Cesto zabalte do potravinovej fólie alebo zakryte utierkou a nechajte odpočívať asi 30 minút. To umožní gluténu odpočinúť a cesto sa bude lepšie rozvaľkávať.
-
Rozvaľkanie: Po uplynutí doby odpočinku vyberte cesto a na pomúčenej doske ho rozváľajte na tenký plát. Mali by ste vidieť dosku pod cestom.
-
Plnenie a pečenie: Cesto môžete naplniť podľa vlastného vyberu (napríklad jablkami, tvarohom, makom alebo višňami). Cesto zabalte do štrúdle a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.
-
Pečenie: Predhřejte rúru na 180 °C. Štrúdľu pečte asi 30-40 minút, alebo kým nebude krásne zlatohnedá.
-
Servírovanie: Po upečení nechajte štrúdľu vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Dobrú chuť!