Výborné cesto na štrúdlu

Určite! Tu je recept na výborné cesto na štrúdlu:

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli

 

Výborné cesto na štrúdlu

Postup:

  1. Do misky si preosejeme múku a pridáme štipku soli.
  2. Pomaly pridávame vlažnú vodu a olej a začneme cesto miešať. Môžeme použiť ruky alebo miešať pomocou šľahača s háčikmi.
  3. Postupne spracovávame cesto, kým nie je hladké a elastické. Môže sa stať, že nebudeme potrebovať všetku vlažnú vodu alebo naopak, budeme potrebovať pridať trochu viac.
  4. Keď je cesto hotové a elastické, vyberieme ho z misky a na doske si ho predĺžime na tenkú vrstvu.
  5. Potom ho môžeme použiť podľa receptu na prípravu štrúdlu.

Dúfam, že si vychutnáte pripravenú štrúdlu s touto výbornou cesto receptúrou! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky vody (približne 120 ml)
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte hladkú múku a soľ. Urobte v strede jamku a pridajte vajce, vodu a olej.

  2. Miesenie: Rukami alebo pomocou mixéra s hnetacím hákom premieste cesto, kým nebude hladké a elastické. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody; ak je naopak príliš lepkavé, pridajte trošku múky.

  3. Nechajte odpočívať: Cesto zabalte do potravinovej fólie alebo zakryte utierkou a nechajte odpočívať asi 30 minút. To umožní gluténu odpočinúť a cesto sa bude lepšie rozvaľkávať.

  4. Rozvaľkanie: Po uplynutí doby odpočinku vyberte cesto a na pomúčenej doske ho rozváľajte na tenký plát. Mali by ste vidieť dosku pod cestom.

  5. Plnenie a pečenie: Cesto môžete naplniť podľa vlastného vyberu (napríklad jablkami, tvarohom, makom alebo višňami). Cesto zabalte do štrúdle a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.

  6. Pečenie: Predhřejte rúru na 180 °C. Štrúdľu pečte asi 30-40 minút, alebo kým nebude krásne zlatohnedá.

  7. Servírovanie: Po upečení nechajte štrúdľu vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *