Hlavné jedlo: Masľová polievka
Potrebujeme:
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ
– čierne korenie
– bylinky (napr. pažítka, petržlenová vňať)
Maslová poleva
Postup:
1. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozohriatom masle, kým nezhnedne.
2. Zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň olúpeme, nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca.
3. Pridáme zeleninový vývar, posolíme a okoreníme podľa chuti. Varíme asi 15-20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
4. Na panvici rozpustíme zvyšok masla, pridáme múku a za stáleho miešania ju opražíme, až kým nezhnedne.
5. Opraženú múku pridáme do polievky a dobre premiešame.
6. Polievku varíme ešte niekoľko minút, kým nezhustne.
7. Pred podávaním môžeme polievku posypať čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!