Predstavujem vám niekoľko skvelých receptov na kuracie mäso:
- Kuracie prsia s cesnakom a bylinkami:
- Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušených byliniek (napríklad tymián, oregano, rozmarín)
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Postup:
- Kuracie prsia najskôr osolíme a okoreníme, následne potrieme cesnakom a bylinkami.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a zo všetkých strán opečieme kuracie prsia, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Podávame ich s prílohou, ktorá vám najviac chutí.
- Ingrediencie:
- Kuracie placky so zeleninou:
- Ingrediencie:
- 500 g mletej kuracieho mäsa
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 1 mrkva (nahrubo nastrúhaná)
- 1 cuketa (nahrubo nastrúhaná)
- 2 vajcia
- 4 lyžice strúhanky
- 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
- Postup:
- V miske zmiešame mleté kuracie mäso, cibuľu, mrkvu, cuketu, vajcia, strúhanku a cesnakový prášok.
- Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Zmiešanú hmotu tvarujeme do placiek a na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán, až kým nie sú chrumkavé a zlatisté.
- Ingrediencie:
- Kuracie kari s kokosovým mliekom:
- Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kocky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 2 lyžice kari pasty
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 červená paprika (nakrájaná na kúsky)
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- Postup:
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, ktorú orestujeme do zlatista.
- Potom pridáme kuracie kocky a restujeme, kým nebudú zlatisté.
- Nasleduje pridanie cesnaku a kari pasty, premiešame a zohrejeme.
- Pridáme kokosové mlieko, červenú papriku a ryžový ocot, privedieme do varu a varíme asi 15 minút.
- Dochutíme soľou a korením podľa potreby a podávame.
- Ingrediencie:
hrnce a opražíme cibuľu a cesnak, až kým nie sú zlatohnedé.
- Pridáme kuracie filety a opečieme ich, až kým nie sú dokonale prepečené.
- Do panvice vkladáme kari pastu a krátko ju opražíme.
- Do zmesi pridáme kokosové mlieko a lyžicu ryžového octu. Ochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
- Pridáme červenú papriku a varíme približne 15 – 20 minút, kým sa mäso nestane jemným.
- Servírujeme s ryžou alebo naan chlebom.
Vyskúšajte si tieto chutné recepty s kuracím mäsom a vychutnajte si vynikajúce jedlo!
2) Najlepšie recepty kuracie mäso
Ingrediencie:
- 500 g kuracích plátkov
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
- 2 strúčiky cesnaku (mletého na jemno)
- 200 ml varenej smotany
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice čerstvých byliniek (napríklad petržlen, tymián alebo bazalka)
- Strúhaný parmezán na posypanie (nepovinné)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie plátky dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ich osolte a okoreňte z oboch strán.
-
Opekanie kuracieho mäsa: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie plátky a opečte ich približne 6-7 minút z oboch strán, kým nebudú zlatisté a prepečené. Po dokončení ich vyberte z panvice a nechajte chvíľu odpočinúť.
-
Príprava omáčky: Na tej istej panvici pridajte strúčky cesnaku a restujte ich asi 1 minútu, kým nezačnú voniať. Potom pridajte smotanu na varenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte a nechajte omáčku zovrieť, potom znížte teplotu a varte asi 3-5 minút, kým sa omáčka mierne nezahustí.
-
Pridanie byliniek: Na koniec pridajte čerstvé bylinky do omáčky a dochuťte soľou a čiernym korením podľa osobného vkusu.
-
Servírovanie: Kuracie plátky nakrájajte na kusy a polejte bylinkovou omáčkou. Môžete posypať strúhaným parmezánom (ak ho použijete) a podávať s obľúbenou prílohou, napríklad s zemiakmi, ryžou alebo zeleninovým šalátom.
Bon Appétit!
Tento recept je skvelý na rýchlu večeru, ktorou potešíte seba aj svojich najbližších. Prajem dobrú chuť!