Ak hľadáte nápady na nedeľný obed z kuracieho mäsa, mám pre vás niekoľko zaujímavých tipov:
- Kuracie stehná pečené s bylinkami a zeleninou: Opečte stehná s bylinkovým maslom v rúre, kým sa neprejavia zlatisté tóny a šťavnatosť. Podávajte ich s dusenou zeleninou a zemiakmi pripravenými na panvici.
- Kurací guláš: Navarte tradičný guláš z kuracieho mäsa s cibuľou, paprikou, paradajkami a jemným korením. Na tanier ho servírujte s kyslou smotanou a knedľou.
- Rizoto s kuracím mäsom a hubami: Uvarte lahodné rizoto z kuracieho mäska, zeleniny a čerstvých húb. Dochutíte ho jemnou a krémovou omáčkou.
- Caesar šalát s kuracím mäsom: Pripravte si osviežujúci Caesar šalát s pečeným kuracím mäsom, čerstvými ingredienciami, grilovaným chlebom a cesnakovým dresingom. Tento jedinečný šalát je skvelou voľbou aj v letných mesiacoch.
Verím, že tieto návrhy vám poskytnú inšpiráciu na skvelý nedeľný obed s kuracím mäsom!
2) Nedeľný obed z kuraciny
Ingrediencie:
Na kuracie prsia:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 200 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo údenej)
Na prílohu:
- 800 g zemiakov
- 300 g zmiešanej zeleniny (mrkva, brokolica, cuketa a pod.)
- Soľ, maslo a čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia umyte a osušte papierovým obrúskom. Následne ich jemne naklepte, aby sa lepšie pripravili.
- Na panvici zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatistého odtieňa.
- Pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlatohneda. Potom znížte teplotu.
-
Príprava omáčky:
- Po opečení pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Dochutite soľou, čiernym korením, oregánom a paprikou. Nechajte variť na miernom plameni 10-15 minút, kým sa omáčka nezačne zahusťovať.
-
Príprava zemiakov a zeleniny:
- Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Varujte ich v osolenej vode do mäkka (približne 15-20 minút).
- V posledných 5 minútach varenia pridajte nakrájanú zeleninu, aby sa uvarila spolu so zemiakmi.
-
Servírovanie:
- Uvarené zemiaky so zeleninou sceďte a premiešajte s kúsok masla.
- Na tanier umiestnite kuracie prsia s omáčkou a vedľa podávajte zemiaky so zeleninou.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Dobrú chuť!
Tento recept sa perfektne hodí na nedeľný obed a určite poteší každého člena rodiny so svojou chuťou a nutričnými hodnotami.