Omáčka na špagety z čerstvých rajčín

 

Svieže paradajky sú esenciou tejto vynikajúcej omáčky na cestoviny. Vyskúšajte ju ešte dnes a vychutnajte si jedinečnú chuť. Ideálny obed, ktorý je naozaj lahodný.

Ak túžite po omáčke na špagety z čerstvých paradajok, mám pre vás fantastický recept:

Ingrediencie:

  • 500 g čerstvých rajčín
  • 2 strúčiky česneku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na dekoráciu

 

Omáčka na špagety z čerstvých paradajok

Postup:

  1. Rajčiny na vrchu nakrojte, ponorte ich na niekoľko minút do vriacej vody. Potom ich ochlaďte pod studenou vodou a olúpte šupku. Nakrájajte na drobné kúsky.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a rozpučený cesnak. Nechajte ich opekať na strednom ohni, kým nie sú cibuľa a cesnak mäkké a zlatisté.
  3. Do hrnca pridajte nakrájané rajčiny a opekajte ich, až sa rozpadnú a uvoľnia svoju šťavnatú zmes. Môžete ich jemne rozdrviť vidlicou na väčšie kusy.
  4. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 15 – 20 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Omáčku môžete ponechať v jej pôvodnej forme, alebo ju rozmixovať v kuchynskom mixéri alebo drviči. Ak preferujete hladkú omáčku, odporúčam ju rozmixovať.
  6. Podávajte horúcu omáčku na uvarených špagetách a dozdobte čerstvou bazalkou.

Dúfam, že si tieto čerstvé paradajkové špagety vychutnáte! Bon appetit!

Omáčka na špagety z čerstvých rajčín-2

Studená ruská polievka Okroška

Studená ruská polievka Okroška

Čítať viac »

2) Omáčka na špagety z čerstvých rajčín

Ak hľadáte osviežujúcu a chutnú omáčku na špagety, nemusíte sa viac obzerať. Omáčka z čerstvých rajčín je jednoduchý a zdravý spôsob, ako si pripraviť jedlo, ktoré zaujme každého milovníka talianskej kuchyne. Tento recept využíva sezónne paradajky, ktoré vašim špagetám dodajú nezameniteľnú chuť a arómu.

Ingrediencie

Na prípravu tejto omáčky budete potrebovať:

  • 500 g čerstvých rajčín
  • 3 strúčiky česneku
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • čerstvá bazalka na dekoráciu
  • parmezán na posypanie (voliteľné)

Príprava omáčky

Na začiatku si pripravte rajčiny. Opláchnite ich a nakrájajte na menšie kusy. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte jemne nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni asi 5 minút, až cibuľa zmäkne.

Pridajte nakrájané rajčiny, soľ a korenie. Nechajte variť na strednom ohni približne 15-20 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezíska hustú konzistenciu. Po príprave ochutnajte a v prípade potreby dolaďte korenie.

Podávajte teplé so špagetami a posypte čerstvou bazalkou a parmezánom. Táto omáčka je skutočným hitom na každej večeri!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Malachovsky Eva píše:

    Neskutočne dobrý recept! Konečne aj ja zvládnem pripraviť omáčku na špagety.

  2. Evesely píše:

    Skúšala som tento recept a bol neskutočne chutný. Určite ho ešte uvarím!

  3. Riszdorfer Bystrik píše:

    Tento recept je super jednoduchý, dokonca aj ja som sa zvládol naučiť variť omáčku na špagety.