Svieže paradajky sú esenciou tejto vynikajúcej omáčky na cestoviny. Vyskúšajte ju ešte dnes a vychutnajte si jedinečnú chuť. Ideálny obed, ktorý je naozaj lahodný.
Ak túžite po omáčke na špagety z čerstvých paradajok, mám pre vás fantastický recept:
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých rajčín
- 2 strúčiky česneku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 1 lyžička cukru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
Omáčka na špagety z čerstvých paradajok
Postup:
- Rajčiny na vrchu nakrojte, ponorte ich na niekoľko minút do vriacej vody. Potom ich ochlaďte pod studenou vodou a olúpte šupku. Nakrájajte na drobné kúsky.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a rozpučený cesnak. Nechajte ich opekať na strednom ohni, kým nie sú cibuľa a cesnak mäkké a zlatisté.
- Do hrnca pridajte nakrájané rajčiny a opekajte ich, až sa rozpadnú a uvoľnia svoju šťavnatú zmes. Môžete ich jemne rozdrviť vidlicou na väčšie kusy.
- Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 15 – 20 minút, aby sa chute prepojili.
- Omáčku môžete ponechať v jej pôvodnej forme, alebo ju rozmixovať v kuchynskom mixéri alebo drviči. Ak preferujete hladkú omáčku, odporúčam ju rozmixovať.
- Podávajte horúcu omáčku na uvarených špagetách a dozdobte čerstvou bazalkou.
Dúfam, že si tieto čerstvé paradajkové špagety vychutnáte! Bon appetit!
2) Omáčka na špagety z čerstvých rajčín
Ak hľadáte osviežujúcu a chutnú omáčku na špagety, nemusíte sa viac obzerať. Omáčka z čerstvých rajčín je jednoduchý a zdravý spôsob, ako si pripraviť jedlo, ktoré zaujme každého milovníka talianskej kuchyne. Tento recept využíva sezónne paradajky, ktoré vašim špagetám dodajú nezameniteľnú chuť a arómu.
Ingrediencie
Na prípravu tejto omáčky budete potrebovať:
- 500 g čerstvých rajčín
- 3 strúčiky česneku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- čerstvá bazalka na dekoráciu
- parmezán na posypanie (voliteľné)
Príprava omáčky
Na začiatku si pripravte rajčiny. Opláchnite ich a nakrájajte na menšie kusy. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte jemne nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni asi 5 minút, až cibuľa zmäkne.
Pridajte nakrájané rajčiny, soľ a korenie. Nechajte variť na strednom ohni približne 15-20 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezíska hustú konzistenciu. Po príprave ochutnajte a v prípade potreby dolaďte korenie.
Podávajte teplé so špagetami a posypte čerstvou bazalkou a parmezánom. Táto omáčka je skutočným hitom na každej večeri!