Omáčka na špagety z čerstvých rajčín

Čerstvé rajčiny sú základom tejto vynikajúcej omáčky na špagety. Skúste ju ešte dnes a užite si výnimočnú chuť. Skutočné chutný obed.

Ak hľadáte omáčku na špagety z čerstvých rajčín, mám pre vás skvelý recept:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 lyžička cukru
  • Sůl a čierny korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

 

Omáčka na špagety z čerstvých rajčín

Postup:

  1. Rajčiny na vrchu nakrížkujte, dajte ich na pár minút do vriacej vody. Potom ich prelejte studenou vodou a olúpte pokožku. Nakrájajte na malé kúsky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Nechajte ich zmäknúť na strednej teplote, až kým nie sú cibuľa a cesnak mäkké a ľahko zlatisté.
  3. Pridajte nakrájané rajčiny do hrnca a opekajte ich, až kým sa rozpadnú a uvoľnia svoj šťavnatý obsah. Môžete ich jemne rozdrvíť vidličkou na väčšie kúsky.
  4. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte a nechajte omáčku povoliť na miernom ohni asi 15 – 20 minút, aby sa prepojili chute.
  5. Omáčku môžete nechať takú, aká je, alebo ju môžete rozmixovať v mixéri alebo rozdrvovači. Ak ju máte radi hladšiu, preporúčam ju rozmixovať.
  6. Podávajte horúcu omáčku na uvarených špagetách a ozdobte čerstvou bazalkou.

Dúfam, že si vychutnáte tieto čerstvé paradajkové špagety! Dobrú chuť!

 

 

2) 

Ak hľadáte osviežujúcu a chutnú omáčku na špagety, nemusíte hľadať ďalej. Omáčka z čerstvých rajčín je jednoduchý a zdravý spôsob, ako si pripraviť jedlo, ktoré osloví každého milovníka talianskej kuchyne. Tento recept využíva sezónne rajčiny, ktoré dodajú vašim špagetám nezameniteľnú chuť a vôňu.

Ingrediencie

Na prípravu tejto omáčky budete potrebovať:

  • 500 g čerstvých rajčín
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • parmezán na posypanie (voliteľné)

Príprava omáčky

Najprv si pripravte rajčiny. Opláchnite ich a nakrájajte na menšie kusy. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte na miernom ohni asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.

Pridajte nakrájané rajčiny, soľ a korenie. Nechajte variť na strednom ohni približne 15-20 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezíska hustú konzistenciu. Po príprave ochutnajte a podľa potreby upravte korenie.

Podávajte teplé so špagetami a posypte čerstvou bazalkou a parmezánom. Táto omáčka na špagety je skutočným hitom na každej večeri!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Malachovsky Eva píše:

    Neskutočne dobrý recept! Konečne aj ja zvládnem pripraviť omáčku na špagety.

  2. Evesely píše:

    Skúšala som tento recept a bol neskutočne chutný. Určite ho ešte uvarím!

  3. Riszdorfer Bystrik píše:

    Tento recept je super jednoduchý, dokonca aj ja som sa zvládol naučiť variť omáčku na špagety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *