Papriková pomazánka z kápie

Chutná a jednoduchá cesta na vytvorenie paprikovej pomazánky z kápií je nasledujúca:

Suroviny:

  • 2 veľké červené papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 50 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • 3 lyžice majonézy
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Papriková pomazánka z kápie

Postup:

  1. Papriky opláchnite, zbavte semien a nakrájajte na hrubé kusy.
  2. Na sporáku rozohrejte olej vo veľkej panvici a pridajte papriky. Osolte a opečte ich zo všetkých strán, až kým nebudú mäkké až čiastočne zhnednuté.
  3. Po vychladnutí papriky umiestnite do mixéra. Pridajte cesnak, syr a majonézu. Mixujte, až kým nebude zmes krémová a hladká.
  4. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  5. Pomazánku podávajte s ražným chlebom, pečivom alebo ako prílohu k jedlu.

Dúfam, že sa vám táto receptúra páči a že si vychutnáte paprikovú pomazánku z kápií!

 

2)

Papriková pomazánka z kápie je výbornou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú lahodný a jednoduchý recept na doplnenie svojich jedál. Táto pomazánka nielenže osvieži chlieb či pečivo, ale skvele sa hodí aj na servírovanie s rôznymi pokrmami. V tomto článku vám prinášame podrobný recept s ingredienciami a postupom na prípravu tejto chutnej pomazánky.

Ingrediencie na paprikovú pomazánku

Na prípravu paprikovej pomazánky z kápie budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 zrelé červené kápie
  • 1 malá cibuľa
  • 100 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice majonézy
  • soľ a mleté korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Tu je jednoduchý postup na prípravu paprikovej pomazánky:

  1. Začnite tým, že kápie umyjete, zbavíte semien a nakrájate na menšie kusy. Potom ich vložte do mixéra.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu, jemný tvaroh a majonézu. Všetko poriadne rozmixujte do hladkej hmoty.
  3. Podľa chuti osolte a okoreňte. Ak je pomazánka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo olivového oleja.
  4. Pomazánku nechajte aspoň 30 minút chladiť v chladničke, aby sa chute spojili.
  5. Servírujte na čerstvom chlebe alebo pečive a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento recept na paprikovú pomazánku z kápie je jednoduchý a rýchly, ideálny pre každý deň. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *