Paradajkova pomazánka s cesnakom

 

Ak sa chystáte na prípravu paradajkovej náterky s cesnakom, mám pre vás jednoduchý a veľmi chutný návod. Takto ju môžete vytvoriť:

Čo budete potrebovať:

  • 4 veľké rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • čerstvá bazalka na dekoráciu (voliteľné)

 

Paradajková náterka s cesnakom

Návod na prípravu:

  1. Rajčiny dôkladne umyte a nakrájajte na drobné kúsky. Ak chcete, môžete odstrániť semená.
  2. Vložte rajčiny do mixéra a rozmixujte, kým nezískate hladkú zmes.
  3. Cesnak olúpte a nakrájajte na drobno.
  4. K rajčinovej zmesi pridajte olivový olej a rozdrvený cesnak. Dôkladne premiešajte, aby sa zložky dobre spojili.
  5. Upravte chuť pridaním soli a korenia podľa preferencií.
  6. Ak máte záujem, môžete náterku ozdobiť čerstvou bazalkou.
  7. Paradajkovú náterku s cesnakom podávajte s chlebom, pečivom alebo ju využite ako dip k zelenine.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúcu paradajkovú náterku s cesnakom. Prajem vám dobrú chuť!

Paradajkova pomazánka s cesnakom-2

Kuracie prsia na hrášku

Kuracie prsia na hrášku

Čítať viac »

2) Paradajkova pomazánka s cesnakom

Paradajková náterka s cesnakom predstavuje skvelú voľbu na rýchly snack, ktorý si zamilujete. Kombinácia čerstvých rajčín a aromatického cesnaku vytvára jedinečnú chuť, ktorá určite poteší každého. V tomto návode sa oboznámime so zoznamom potrebných ingrediencií a jednoduchým způsobom prípravy.

Potrebné ingrediencie

Na začiatok si pripraviť ingrediencie, ktoré budeme potrebovať na našu paradajkovú náterku:

  • 2 šálky nakrájaných čerstvých rajčín
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napríklad bazalka alebo oregano) na dochutenie

Postup prípravy

Teraz sa pozrieme na samotný postup prípravy tejto lahodnej paradajkovej náterky:

  1. Na začiatku umyjeme čerstvé rajčiny a nakrájame ich na malé kocky. Ak preferujete jemnejšiu konzistenciu, môžete rajčiny tiež rozmixovať.
  2. V väčšej miske zmiešame nakrájané rajčiny s olivovým olejom a prelisovaným cesnakom.
  3. Dochutíme soľou a korením podľa osobnej chuti. Nezabudnite pridať aj čerstvé bylinky, ktoré dodajú náterke intenzívnejšiu chuť.
  4. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Náterku môžeme podávať ihneď alebo ju umiestniť do chladničky na chvíľu, aby sa chute spojili.

Táto paradajková náterka s cesnakom je vynikajúca na chlieb alebo ako dip k zeleninovým tyčinkám. Je to jednoduchý a zdravý recept, ktorý si môžete vychutnať kedykoľvek!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Talianova Alica píše:

    Tento recept je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu. Určite si ho vyskúšam.

  2. Ingrida Podkonicky píše:

    Paradajková pomazánka s cesnakom je vynikajúca voľba na rýchle občerstvenie, ktoré si obľúbite. Spojenie čerstvých paradajok a aromatického cesnaku vytvára jedinečnú chuť, ktorá poteší každého.