Paštéta z králika

Navar si výnimočnú paštétu z králika v sprievode chutnej varešky. Skvelý recept pre všetkých kuchárov! DObrú chuť je to fajnotka.

Krém z králičieho mäsa je lahodný a jemný pokrm, ktorý môžete pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

400 g králičieho mäsa (celé alebo už nakrájané)
1 cibuľa, jemne nakrájaná
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
2 vajcia
100 ml šľahačky
2 lyžice strúhanky
Soľ a korenie podľa chuti
Maslo na vymastenie formy

Postup:

  • Opláchnite králičie mäso a nakrájajte ho na menšie kúsky.
  • Do hrnca pridajte králičie mäso, cibuľu a cesnak. Pridajte dosť vody, aby bolo všetko úplne ponorené.Nechajte mäso variť na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a ľahko sa roztiera.
  • Nechajte uvarené mäso vychladnúť a potom ho rozmixujte v mixéri alebo mixéri, kým nedosiahnete hladkú pastu.
  • Do pasty pridajte vajcia, smotanu, strúhanku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vymažte formu maslom a nalejte do nej zmes z králičieho mäsa.
  • Pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým krém nie je stredom pevný.
  • Po pečení nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho presuňte do chladničky.
  • Krém z králičieho mäsa je skvelý na mazanie na krajce chleba.

 

Dobrú chuť.

 

2)

Paštéta z králika je delikátne a výživné jedlo, ktoré sa skvele hodí na nátierku, predjedlo alebo ako súčasť pikniku. Taktiež je to výborný spôsob, ako využiť králika v kuchyni. Tento recept je jednoduchý a nezaberie veľa času, no výsledok určite ohúri vašich hostí.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu paštéty z králika budete potrebovať:

  • 1 králika (asi 1 kg)
  • 2 cibuľe
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžicu horčice
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (petržlen alebo tymián)
  • 2 lyžice masla

Postup prípravy paštéty

1. Najskôr si pripravte králika. Očistite ho a nakrájajte na menšie kusy. V hrnci na strednom ohni rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte až do zlatista.

2. Pridajte krájaného králika, mrkvu a cesnak. Všetko dobre osmahnite a potom zalejte vodou, aby bol králik ponorený. Varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké.

3. Keď je králik hotový, vyberte ho z hrnca a nechajte vychladnúť. Potom ho nakrájajte na malé kusy.

4. Do mixéra vložte králičie mäso, smotanu, horčicu, bylinky, soľ a korenie. Mixujte, kým nezískate jemnú konzistenciu. Podľa potreby ešte dochuťte.

5. Paštétu premiešajte a preložte do nádoby. Nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním. Podávajte s čerstvým chlebom alebo zeleninou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Lucka píše:

    Dostala som maso z králika a nevedela som co s ním, keďže králika nemusíme skúsila som tuto paštétu. Musím povedať, že lepšiu som asi nejedla????

  2. Gbahno píše:

    Skvelý recept, musím ho vyskúšať! Myslím, že bude veľmi chutný.

  3. Magdalena52 píše:

    Ďakujem za skvelé nápady na využitie králika. Určite vyskúšam oba recepty!

  4. Rsadlonova píše:

    Tieto recepty vyzerajú super! Už sa teším, až ich vyskúšam doma.

  5. Lsenkova píše:

    Dobrý nápad pripraviť paštétu z králika, určite to vyskúšam. Ďakujem za recept!

  6. Ecerna píše:

    Článok ma inšpiroval vyskúšať nový recept. Verím, že aj moji hostia budú nadšení. Ďakujem!

  7. Zlatko Bielik píše:

    Recept vyzera skvele, urcite ho vyskusam. Dakujem!

  8. Jhantuchova píše:

    Článok bol veľmi zaujímavý a pripravené jedlá veľmi chutné.

  9. Sadlonova Adrian píše:

    Výborný recept, skúsim si ho určite pripraviť. Paštétu mám veľmi rada.

  10. Kmeciar píše:

    Dobrý nápad. Tento recept určite vyskúšam, zdá sa byť jednoduchý a chutný.

  11. Etela54 píše:

    Paštéta z králika? To znie ako skvelý recept. Určite ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti. Ďakujem za nápad!

  12. Matej Anderle píše:

    Skvelé recepty! Určite ich vyskúšam a teším sa na výsledok.

  13. Balogova Fedor píše:

    Ochutnal som tento králičí krém a bol naozaj vynikajúci. Určite sa pokúsime pripraviť aj jednu z týchto paštét.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *