Paštéta z králika

 

Pripravte si nezvyčajnú paštétu z králika v kombinácii s lahodnou vareškou. Výborný návod pre všetkých, ktorí radi varia! Prajeme vám dobrú chuť, je to skutočná delikatesa.

Krém z králičieho mäsa je chutná a jemná pochúťka, ktorú môžete pripraviť aj v pohodlí domova. Tu je jednoduchý návod:

Potrebné suroviny:

400 g králičieho mäsa (môže byť celé alebo už rozdelené)
1 cibuľa, jemne nasekaná
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
2 vajíčka
100 ml smotany na šľahanie
2 lyžice strúhanky
Soľ a korenie podľa chuti
Maslo na vymastenie formy

Príprava:

  • Opláchnite králičie mäso a nakrájajte ho na menšie kusy.
  • Do hrnca vložte králičie mäso, cibuľu a cesnak. Pridajte dostatok vody, aby bola všetko úplne ponorené. Varíme na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým mäso nezmäkne a nebude sa dať ľahko rozmelniť.
  • Uvarené mäso nechajte vychladnúť a potom ho rozmixujte mixérom, až kým nebude hladké.
  • Do pasty pridajte vajíčka, smotanu, strúhanku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Rúru predhrejte na 180°C.
  • Formu vymažte maslom a nalejte do nej zmes z králičieho mäsa.
  • Pečte v rúre približne 45 minút, alebo kým krém nebude stredne pevný.
  • Po pečení nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu a následne ho presuňte do chladničky.
  • Krém z králičieho mäsa je vynikajúci na nátierku na krajce chleba.

 

Príjemnú chutnú skúsenosť.

Paštéta z králika-2

Ako uskladniť dubáky?

Ako uskladniť dubáky?

Čítať viac »

2) Paštéta z králika

Paštéta z králika je lahodné a výživné jedlo, ktoré skvelo poslúži ako nátierka, predjedlo či súčasť pikniku. Je to taktiež vynikajúci spôsob, ako v kuchyni využiť králika. Tento recept je jednoduchý a nezaberá veľa času, no výsledok určite zanechá dojem na vašich hostoch.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu paštéty z králika budete potrebovať:

  • 1 králika (približne 1 kg)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžicu horčice
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (petržlen alebo tymián)
  • 2 lyžice masla

Postup na prípravu paštéty

1. Najskôr si pripravte králika. Očistite ho a nakrájajte na menšie kusy. V hrnci na strednom ohni rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte, až kým nebude zlatistá.

2. Pridajte krájaného králika, mrkvu a cesnak. Všetko dôkladne opražte a potom zalejte vodou, aby bol králik úplne ponorený. Varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne.

3. Keď je králik hotový, vyberte ho z hrnca a nechajte vychladnúť. Potom ho nakrájajte na menšie kusy.

4. Do mixéra vložte králičie mäso, smotanu, horčicu, bylinky, soľ a korenie. Mixujte, kým nezískate jemnú textúru. Podľa potreby dochuťte.

5. Paštétu premiešajte a preložte do nádoby. Nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním. Podávajte s čerstvým chlebom alebo zeleninou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Lucka píše:

    Dostala som maso z králika a nevedela som co s ním, keďže králika nemusíme skúsila som tuto paštétu. Musím povedať, že lepšiu som asi nejedla????

  2. Gbahno píše:

    Skvelý recept, musím ho vyskúšať! Myslím, že bude veľmi chutný.

  3. Magdalena52 píše:

    Ďakujem za skvelé nápady na využitie králika. Určite vyskúšam oba recepty!

  4. Rsadlonova píše:

    Tieto recepty vyzerajú super! Už sa teším, až ich vyskúšam doma.

  5. Lsenkova píše:

    Dobrý nápad pripraviť paštétu z králika, určite to vyskúšam. Ďakujem za recept!

  6. Ecerna píše:

    Článok ma inšpiroval vyskúšať nový recept. Verím, že aj moji hostia budú nadšení. Ďakujem!

  7. Zlatko Bielik píše:

    Recept vyzera skvele, urcite ho vyskusam. Dakujem!

  8. Jhantuchova píše:

    Článok bol veľmi zaujímavý a pripravené jedlá veľmi chutné.

  9. Sadlonova Adrian píše:

    Výborný recept, skúsim si ho určite pripraviť. Paštétu mám veľmi rada.

  10. Kmeciar píše:

    Dobrý nápad. Tento recept určite vyskúšam, zdá sa byť jednoduchý a chutný.

  11. Etela54 píše:

    Paštéta z králika? To znie ako skvelý recept. Určite ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti. Ďakujem za nápad!

  12. Matej Anderle píše:

    Skvelé recepty! Určite ich vyskúšam a teším sa na výsledok.

  13. Balogova Fedor píše:

    Ochutnal som tento králičí krém a bol naozaj vynikajúci. Určite sa pokúsime pripraviť aj jednu z týchto paštét.