Paštéta z králika

Navar si výnimočnú paštétu z králika v sprievode chutnej varešky. Skvelý recept pre všetkých kuchárov! DObrú chuť je to fajnotka.

Krém z králičieho mäsa je lahodný a jemný pokrm, ktorý môžete pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

400 g králičieho mäsa (celé alebo už nakrájané)
1 cibuľa, jemne nakrájaná
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
2 vajcia
100 ml šľahačky
2 lyžice strúhanky
Soľ a korenie podľa chuti
Maslo na vymastenie formy

Postup:

  • Opláchnite králičie mäso a nakrájajte ho na menšie kúsky.
  • Do hrnca pridajte králičie mäso, cibuľu a cesnak. Pridajte dosť vody, aby bolo všetko úplne ponorené.Nechajte mäso variť na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a ľahko sa roztiera.
  • Nechajte uvarené mäso vychladnúť a potom ho rozmixujte v mixéri alebo mixéri, kým nedosiahnete hladkú pastu.
  • Do pasty pridajte vajcia, smotanu, strúhanku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vymažte formu maslom a nalejte do nej zmes z králičieho mäsa.
  • Pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým krém nie je stredom pevný.
  • Po pečení nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho presuňte do chladničky.
  • Krém z králičieho mäsa je skvelý na mazanie na krajce chleba.

 

Dobrú chuť.

Similar Posts

One Comment

  1. Lucka píše:

    Dostala som maso z králika a nevedela som co s ním, keďže králika nemusíme skúsila som tuto paštétu. Musím povedať, že lepšiu som asi nejedla????

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *