Ingrediencie:
– 1 kg jahnacieho mäsa nakrájaného na kocky
– 2 nadrobno nasekané cibule
– 2 nasekané strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy pokrájané na kolieska
– 1 pohár konzervovaných rajčín
– 1 pohár hovädzieho vývaru
– 2 lyžice hladkej múky
– soľ, čierne korenie, paprika, tymián
Pečené jahnacie na ražni
Postup:
1. Na dobre rozohriatej panvici orestujeme cibuľu s cesnakom, potom pridáme kocky jahnacieho mäsa a opražíme ich zo všetkých strán do zlatista.
2. Následne k tomu pridáme nakrájané mrkvy, rajčiny vrátane šťavy a hovädzí vývar. Znížime teplotu a dusíme pod pokrievkou približne 1,5 hodiny, občas premiešajúc.
3. Dusené mäso a zeleninu odstavíme a zmiešame s múkou, aby sme dosiahli väčšiu hustotu. V prípade potreby prípadne pridáme vodu.
4. Ochuťte soľou, korením a tymiánom podľa svojej chuti a ešte chvíľu povarte.
5. Pečené jahňacie na ražni podávame buď s knedľou, alebo so zemiakovou kašou.
Pečené jahňacie na ražni je vynikajúce jedlo pre celú rodinu, ktoré vám určite zasýti a prinesie potešenie!