Ingrediencie:
– 1 kg jahnacieho mäsa na kocky
– 2 cibule nadrobno nasekané
– 2 strúčiky cesnaku nasekané
– 2 mrkvy nakrájané na kolieska
– 1 pohár rajčín zo zaváraniny
– 1 pohár hovädzieho vývaru
– 2 lyžice hladkej múky
– soľ, čierne korenie, paprika, tymián
Pečene jahňa na ražni
Postup:
1. Na rozohriatej panvici orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme kúsky jahnacieho mäsa a opečieme z každej strany do zlatista.
2. Potom pridáme nakrájané mrkvy, rajčiny so šťavou a hovädzí vývar. Znížime teplotu a necháme dusiť pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, občas premiešavame.
3. Dusené mäso a zelenina odstavíme a premiešame s múkou, aby sa zahustilo. Podľa potreby pridáme vodu.
4. Dochutíme soľou, korením a tymiánom podľa chuti a ešte chvíľu povaríme.
5. Pecenú jahnaciu razni podávame s knedľou alebo zemiakovým kašou.
Pecená jahnacia razňa je skvelá jedlo pre celú rodinu, ktoré vám určite bude chutiť!