Pečene jahňa na ražni

Ingrediencie:
– 1 kg jahnacieho mäsa na kocky
– 2 cibule nadrobno nasekané
– 2 strúčiky cesnaku nasekané
– 2 mrkvy nakrájané na kolieska
– 1 pohár rajčín zo zaváraniny
– 1 pohár hovädzieho vývaru
– 2 lyžice hladkej múky
– soľ, čierne korenie, paprika, tymián

 

Pečene jahňa na ražni

Postup:

1. Na rozohriatej panvici orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme kúsky jahnacieho mäsa a opečieme z každej strany do zlatista.

2. Potom pridáme nakrájané mrkvy, rajčiny so šťavou a hovädzí vývar. Znížime teplotu a necháme dusiť pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, občas premiešavame.

3. Dusené mäso a zelenina odstavíme a premiešame s múkou, aby sa zahustilo. Podľa potreby pridáme vodu.

4. Dochutíme soľou, korením a tymiánom podľa chuti a ešte chvíľu povaríme.

5. Pecenú jahnaciu razni podávame s knedľou alebo zemiakovým kašou.

Pecená jahnacia razňa je skvelá jedlo pre celú rodinu, ktoré vám určite bude chutiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *