Pečené kura v rímskom hrnci

Pre prípravu pečenej kúrky v rimskom hrnci budeme potrebovať:

– 1 celú kukučku
– 3 strúčiky cesnaku
– čerstvú bylinkovú zmes (napr. tymian, rozmarín, šalvia)
– olivový olej
– soľ a korenie podľa chuti

 

Pečené kura v rímskom hrnci

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 200 stupňov Celzia.

2. Kukučku dobre osušíme kuchynským papierom.

3. V miske si pripravíme zmes olivového oleja, nasekaného cesnaku, byliniek, soli a korenia. Touto zmesou dobre potrieme celú kukučku zvonku aj vnútri.

4. Kukučku vložíme do rimského hrnca, zatvoríme a uložíme do rúry.

5. Pečieme asi 1,5 – 2 hodiny, pričom každých 30 minút hrniec otvoríme a kukučku zalejeme vlastnou šťavou. Takto sa zabezpečí šťavnatosť mäsa a dokončí sa pečené kôročko.

6. Po upečení necháme mäso chvíľu odpočívať, aby sa sťahovali šťavy dovnútra.

7. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu.

Tip: Ak máte radi ešte šťavnatejšie mäso, môžete pridať do hrnca pár polievkových lyžíc vody pred umiestnením kukučky do rúry.

Nechutnú, zdravú a jednoduchú chuť pečenej kúrky v rimskom hrnci môžeme jednoducho pripraviť doma a potešiť svojich blízkych týmto jedálom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *