Pečené kura v rímskom hrnci

Na prípravu pečeného kuraťa v rimskom hrnci budeme potrebovať:

– 1 celú kurča
– 3 strúčiky cesnaku
– čerstvú bylinkovú zmes (napríklad tymian, rozmarín, šalviu)
– olivový olej
– soľ a korenie podľa preferencií

 

Pečené kura v rímskom hrnci

Návod:

1. Rúru predohrejeme na 200 stupňov Celzia.

2. Kurča dôkladne osušíme papierovými utierkami.

3. V miske si pripravíme zmes z olivového oleja, nasekaného cesnaku, byliniek, soli a korenia. Touto zmesou dôkladne potrieme celé kurča zvonku aj vo vnútri.

4. Kurča umiestnime do rimského hrnca, zakryjeme a vložíme do rúry.

Gulášová polievka s mletým mäsom

Gulášová polievka s mletým mäsom

Čítať viac »

5. Pečieme približne 1.5 – 2 hodiny, pričom každých 30 minút hrniec otvoríme a kurča zalejeme jeho vlastnou šťavou. Týmto spôsobom zabezpečíme, že mäso ostane šťavnaté a pekne upečené.

6. Po upečení necháme mäso chvíľu odpočívať, aby sa šťavy dostali dovnútra.

7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Tip: Ak preferujete ešte šťavnatejšie mäso, môžete do hrnca pridať niekoľko polievkových lyžíc vody pred vložením kurčaťa do rúry.

Jednoduchú, zdravú a chutnú pečenú kúrku v rimskom hrnci si môžeme pohodlne pripraviť doma a potešiť svojich blízkych týmto lahodným jedlom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *