Pistáciová pasta recept

Verím, že z vás doma ešte nikto nepripravoval pastu. A najme z pistcií.
No v dnešnom recepte si ukážeme ako ju rýcho pripravíme.
Teraz v lete nie je vôbec zlé si pripraviť niečo podobné. Najme ako občerstvenie alebo prílohu k kade čomu.

Pistáciová pasta recept

Na prípravu pistáciovej pasty budeme potrebovať:

– 200 g nepražených pistácií
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– štipka soli
– voda podľa potreby

Postup:

1. Pistácie dôkladne očistite a odšupnite.
2. Vložte pistácie do mixéra a mixujte, kým nezískate hladkú pastu.
3. Pridajte med, olej a soľ a znova premixujte.
4. Ak je pasta príliš hrubá, pridajte trochu vody a mixujte znova, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
5. Hotovú pistáciovú pastu presuňte do nádoby a skladujte v chladničke.

Pistáciová pasta sa skvelo hodí ako nátierka na chlieb, prísada do smoothie alebo ako prísada do sladkých dezertov. Dobrú chuť!

 

 2) Recept na pistáciovú pastu

Potrebujeme:
– 200 g nepražených pistácií
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– štipka soli
– voda podľa potreby

**Postup:**
1. Pistácie dôkladne očistite a odšupnite.
2. Vložte pistácie do mixéra a mixujte, kým nezískate hladkú pastu.
3. Pridajte med, olej a soľ a znova premixujte.
4. Ak je pasta príliš hrubá, pridajte trochu vody a mixujte znova, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
5. Hotovú pistáciovú pastu presuňte do nádoby a skladujte v chladničke.

Pistáciová pasta sa skvelo hodí ako nátierka na chlieb, prísada do smoothie alebo ako prísada do sladkých dezertov. Dobrú chuť!

 

Môžete vyskúšaj aj toto priatelia.

Makrónky - Pistáciový krém s malinami - Jednoducho a superýchlo | 1min Video | YUMMY.sk

 

3)

Pistáciová pasta je lahodný a aromatický prípravok, ktorý sa dá využiť v mnohých receptoch. V tomto článku sa pozrieme na to, ako si môžete pripraviť domácu pistáciovú pastu jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie

Príprava pistáciovej pasty je veľmi jednoduchá a nevyžaduje veľa ingrediencií. Na jej výrobu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g nesolených pistácií
  • 2 lyžice medu alebo javorového sirupu (podľa preferencií)
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja (napríklad mandľového alebo slnečnicového)
  • Štipka soli

Postup prípravy

Teraz sa pozrime na krok za krokom, ako si môžete pripraviť pistáciovú pastu:

  1. Pistácie najprv opečte na suché panvici, aby sa zvýraznila ich chuť. Opekanie trvá 5-7 minút pri strednej teplote.
  2. Nechajte pistácie vychladnúť a potom ich vložte do mixéra.
  3. Pridajte med (alebo javorový sirup), rastlinný olej a štipku soli do mixéra.
  4. Mixujte ingrediencie, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu. Môžete pridať viac oleja, ak by ste chceli, aby bola pasta redšia.
  5. Pasta je teraz pripravená na použitie! Uložte ju v uzavretej nádobe v chlade.

Pistáciová pasta je výborným doplnkom do rôznych dezertov, krémov, alebo ju môžete jednoducho natierať na pečivo. Vychutnajte si túto lahodnú domácu delikatesu!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Mojmir52 píše:

    Ďakujem za tento super recept! Určite si ho vyskúšam a teším sa na výsledok.

  2. Jarolim64 píše:

    Nikdy som nerobil pistáciovú pastu, ale teraz sa na to veľmi teším. Vďaka za tip!

  3. Bohus30 píše:

    Recept znie skvelo, určite si ho vyskúsim. Mám rada pistácie, takže ma to veľmi zaujalo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *