Pistáciová pasta recept

 

Verím, že doma zatiaľ nikto z vás nepripravoval pistáciovú pastu. Dnes si ukážeme, ako ju veľmi rýchlo vyrobiť. V lete je fajn mať na dosah niečo podobné, najmä ako občerstvenie alebo prílohu k rôznym pokrmom.

Recept na pistáciovú pastu

Na výrobu pistáciovej pasty budete potrebovať:

– 200 g nesolených pistácií
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– štipka soli
– voda podľa potreby

Postup:

1. Pistácie dôkladne umyte a odstráňte škrupiny.
2. Die Culo pistácií vložte do mixéra a mixujte, až kým nevytvoríte hladkú pastu.
3. Pridajte med, olej a soľ a opäť poriadne premiešajte.
4. V prípade, že je pasta príliš hustá, pridajte trochu vody a znova mixujte, až kým nedosiahnete želanú konzistenciu.
5. Hotovú pistáciovú pastu preložte do nádoby a uložte do chladničky.

Pistáciová pasta je skvelou nátierkou na chlieb, prísadou do smoothies alebo ju môžete použiť do sladkých dezertov. Prajem vám dobrú chuť!

Pistáciová pasta recept-2

 2) Návod na pistáciovú pastu

Suroviny, ktoré budeme potrebovať:
– 200 g nesolených pistácií
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– štipka soli
– voda podľa potreby

**Postup:**
1. Pistácie dôkladne umyte a zbavte škrupín.
2. Pistácie vložte do mixéra a mixujte, až kým nevznikne hladká pasta.
3. Pridajte med, olej a soľ a opäť premiešajte.
4. Ak je pasta príliš hustá, pridajte trošku vody a mixujte znova, až kým nedosiahnete požadovanú hustotu.
5. Hotovu zmes uložte do nádoby a skladuje v chladničke.

Pistáciová pasta sa výborné hodí ako nátierka na pečivo, prísada do smoothie alebo do sladkých dezertov. Prajem vám výbornú chuť!

Ako uvariť dobrú tarhoňu?

Ako uvariť dobrú tarhoňu?

Čítať viac »

 

Odporúčam vyskúšať aj toto priatelia.

Makrónky - Pistáciový krém s malinami - Jednoducho a superýchlo | 1min Video | YUMMY.sk

 

3)

Pistáciová pasta je vynikajúci a aromatický produkt, ktorý sa dá využívať v rôznych receptoch. V tomto článku sa pozrieme na to, ako si jednoducho a rýchlo pripraviť domácu pistáciovú pastu.

Ingrediencie

Príprava pistáciovej pasty je veľmi jednoduchá a nevyžaduje veľa ingrediencií. Na jej výrobu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g nesolených pistácií
  • 2 lyžice medu alebo javorového sirupu (podľa chuti)
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja (napríklad mandľového alebo slnečnicového)
  • Štipka soli

Postup prípravy

Teraz sa pozrime na jednotlivé kroky, ako si môžete pripraviť pistáciovú pastu:

  1. Pistácie najprv opražte na suchej panvici, aby sa zvýraznila ich chuť. Opekanie potrvá 5-7 minút pri strednej teplote.
  2. Nechajte pistácie vychladnúť a následne ich vložte do mixéra.
  3. Pridajte med (alebo javorový sirup), rastlinný olej a štipku soli do mixéra.
  4. Mixujte ingrediencie, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu. Môžete pridať viac oleja, ak chcete, aby bola pasta redšia.
  5. Pasta je teraz hotová na použitie! Uložte ju do uzavretej nádoby v chlade.

Pistáciová pasta je vynikajúcim doplnkom do rôznych dezertov, krémov, alebo ju môžete jednoducho natierať na pečivo. Vychutnajte si túto lahodnú domácu delikatesu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Mojmir52 píše:

    Ďakujem za tento super recept! Určite si ho vyskúšam a teším sa na výsledok.

  2. Jarolim64 píše:

    Nikdy som nerobil pistáciovú pastu, ale teraz sa na to veľmi teším. Vďaka za tip!

  3. Bohus30 píše:

    Recept znie skvelo, určite si ho vyskúsim. Mám rada pistácie, takže ma to veľmi zaujalo.