Plnka do bôčika

Potrebujete:
– 500 g hrubej kukuričnej múky
– 1 liter vody
– 1 lyžicu soli
– 2 lyžice rastlinného oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľu
– 250 g údeného mäsa (napríklad šunky alebo slaniny)
– 1 lyžičku mletej papriky
– Čerstvú petržlenovú vňať na posypanie

Plnka do bôčika

Postup:
1. Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a olej, a priveďte k varu.
2. Do vriacej vody postupne vsypávajte kukuričnú múku a za stáleho miešania varte približne 20 – 30 minút, kým sa nevytvorí hustá kaša.
3. Po vyprážaní jemne formujte z kaše malé bochníky.
4. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kousky a údené mäso nakockujte.
5. Na panvici zahrejte olej, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a opražte ich do zlatista.
6. Pridajte nakrájané údené mäso a mletú papriku. Všetko dôkladne premiešajte a opražte ešte pár minút.
7. Vyprážanú zmes premiešajte s kukuričnou kašou v hrnci.
8. Nechajte plnku vychladnúť, aby sa mohla stuhnúť.
9. Akonáhle je plnka dostatočne chladná, formujte malé bochníky.
10. Plnku môžete ešte dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
11. Podávajte plnku do bôčika teplú alebo studenú.

Dobrú chuť!

Krémová hrášková polievka s haluškami

Krémová hrášková polievka s haluškami

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *