Potrebujete:
– 500 g hlúbových plných kukuricových múky
– 1 l vody
– 1 lyžicu soli
– 2 lyžice oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľu
– 250 g údeného mäsa (napr. šunky alebo slaniny)
– 1 lyžičku mletej papriky
– Čerstvú petržlenovú vňať na posypanie

Plnka do bôčika

Postup:
1. Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a olej a privarte k varu.
2. Postupne do vriacej vody pridávajte kukuricovú múku a za stáleho miešania varťe asi 20 – 30 minút, kým nevznikne hustá kaša.
3. Po vyprážaní z kása jemne vytvarujte bochienka.
4. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte, údené mäso nakockujte.
5. Na panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
6. Pridajte nakockované údené mäso a mletú papriku. Všetko dobre premiešajte a opražte ešte niekoľko minút.
7. Vyprážanú zmes pridajte do hrnca s kukuricovou kašou a všetko dobre premiešajte.
8. Plnku nechajte vychladnúť, aby sa stuhla.
9. Keď je plnka dostatočne vychladnutá, formujte malé bochienka.
10. Plnku môžete ešte ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
11. Podávajte plnku do bôčika teplú alebo studenú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *