Plnka do cheesecake

Tu je recept na plnku do cheesecake v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 500 g tvarohu
– 200 g mascarpone
– 200 ml smotany na šľahanie
– 150 g práškového cukru
– 3 vajcia
– 2 vanilkové cukry
– 1 citrón (šťava a strúhanka zo žlté časti kôry)

Plnka do cheesecake

Postup:
1. V miske vymiešame tvaroh, mascarpone a práškový cukor, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
2. V inej miske šľaháme smotanu na šľahanie, kým sa nevytvorí tuhý šľah.
3. Vajcia rozšľaháme vo veľkej miske a postupne pridávame šľahanú smotanu, tvarohovú zmes a vanilkový cukor. Za stáleho miešania pridávame aj citrónovú šťavu a strúhanku zo žlté časti citrónovej kôry.
4. Plnku nalejeme na vyrolované krémove cesto a rozotrieme ju rovnomerne.
5. Pečieme cheesecake v predhriatej rúre na 180 °C približne hodinu, kým vrch začne jemne získať zlatistú farbu a stvrdne. Skúšame špáradlom – keď nezostáva zatlčené, cheesecake je hotový.
6. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť v rúre po dobu 2-3 hodín, potom ho presunieme do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc.
7. Pred podávaním môžeme na vrch cheesecakeu pridať čokoľvek podľa chuti, ako napríklad čerstvé ovocie, džem alebo čokoládovú polevu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *