Ako upiecť lososa v trúbe? Lososa milujeme celá rodinka a to najme deti. Či už na masle alebo na vylinkách a k tomu dieálne troška citrónu. No proste nebíčko v ústach.
Lososa v trube môžete pripraviť nasledovne:
Ingrediencie:
– 4 filety lososa
– olivový olej
– soľ a čierne korenie
– citrónová šťava
– cesnak
– čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen, koriander)
Ako upiecť lososa v trúbe?
Postup:
1. Lososa opláchnite tečúcou vodou a osušte kuchynským utierkou.
2. Vyperfukujte plechovú trubu olejom a vložte do nej filety lososa.
3. Filety posypte soľou, čiernym korením a čerstvo nastrúhaným cesnakom.
4. Zakvapkajte citrónovou šťavou a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
5. Trubu zatvorte a vložte do predhriatej rúry na teplotu 180 stupňov.
6. Lososa pečte asi 20-30 minút, alebo kým nebude mäso jemne ružové a šťavnaté.
7. Po upečení lososa môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s restovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Podľa mňa je na panvici s maslom oveľa lepší ako v trúbe.