Potrebujeme:
– 4 kusy kuracieho mäsa (hruď, stehná alebo krídla)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– čierne korenie
– 2 bobkové listy
– štipka sušeného tymiánu
– voda
Plnka do kuraťa – varená
Postup:
1. Kuracie mäso opláchnite pod tečúcou vodou a položte do hrnca.
2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Mrkvu a petržlenové korene ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
3. Do hrnca s mäsom pridajte cibuľu, mrkvu, petržlenové korene, cesnak, bobkové listy, soľ, čierne korenie a štipku sušeného tymiánu. Zalejte vodou, tak aby mäso bolo úplne zakryté.
4. Hrnec s mäsom postavte na sporák a priveďte vodu k varu. Potom znižte teplotu, aby voda len miernom varila.
5. Kuracie mäso varejte asi 1,5 hodiny, prípadne až do mäkkosti. Počas varenia odstraňujte penu, ktorá sa vytvorí.
6. Po uvarení mäso vyberieme z vývaru a necháme ho trochu vychladnúť.
7. Ak chceme mäso obsahovať v jedle, môžeme ho nakrájať na menšie kúsky a na jemno pokrájanú cibuľu pridať trocha vývaru.
8. Vývar môžeme použiť ako základ na polievku alebo ho dochutiť podľa chuti.
Dobrú chuť!
Tento recept vyzerá úžasne! Kuracie mäso je moja obľúbená surovina a tento spôsob prípravy mi veľmi vyhovuje. Určite ho vyskúšam! Dúfam, že bude chutiť celej rodine, ako aj mne. Ďakujem za skvelý tip!
Super návod na varenie! Milujem varenie doma a tento recept sa zdá byť jednoduchý a chutný. Cítim sa inšpirovaný, aby som v kuchyni niečo vytvoril. Už sa teším na výsledok!
Wow, toto vyzerá fakt dobre! Znie to ako skvelé jedlo na nedeľný obed s rodinou. Veľa šťastia pri varení všetkým, čo to vyskúšajú! Ja sa do toho určite pustím, akonáhle budem mať čas.
To znie fantasticky! Mám rád jednoduché recepty a toto je presne ono. Určite si poznačím ingrediencie a hneď zajtra sa pustím do varenia. Vďaka za zdieľanie!