Plnka do slaných palaciniek

Zloženie:
– 250 g jemnej múky
– 2 vajíčka
– 400 ml mlieka
– 1 lyžica oleja
– štipka soli

 

Plnka na slané palacinky

Postup:
1. Do misky nasyp jemnú múku a pridaj štipku soli. Dobre premiešaj.
2. V inej nádobe vymiešaj vajíčka, mlieko a olej.
3. Pomaly začni pridávať mliečnu zmes k múke so soľou a po každom pridaní zamiešaj.
4. Až získaš homogénne cesto bez hrudiek, nechaj ho odpočívať aspoň 30 minút.
5. Rozohrej nepriľnavú panvicu na palacinky a ľahko ju potri olejom.
6. Na panvicu nalej štipku cesta tak, aby sa rovnomerne rozlievalo po celej ploche. Nechaj palacinku piecť, kým spodná časť nezíska zlatohnedú farbu. Potom ju otoč a opeč aj druhú stranu.
7. Hotovú palacinku prelož na tanier a opakuj postup s ďalším štipkom cesta.

Ako pripraviť tortillu?

Ako pripraviť tortillu?

Čítať viac »

Tip: Do cesta môžeš pridať aj iné ingrediencie, ako sú kúsky slaniny, syr, bylinky alebo nakrájaná zelenina. Takto môžeš vytvoriť rôzne varianty slaných palaciniek.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *